Ukategorisert

Når alt er statens ansvar..

Karita Bekkemellem Orheim gir seg ikke. Mellom ”hjemme hos”-reportasjer og dyrking av kjendistilværelsen i Se og Hør finner hun tid til å anklage regjeringen for ikke å overta barneoppdragelsen. Sånn blir man, når alt er statens ansvar..

Dagbladet fortalte søndag om ungdom som legger ut sexbilder og filmsnutter av seg selv på internett. Saken ble også omtalt i Nettavisen. I dag følger avisen opp ved å gi spalteplass til Aps forrige familieminister, som åpenbart ikke synes foreldre har noe ansvar for sine barns gjøren og laden. Naturligvis er det staten som må sørge for at de unge ikke slippes løs på internett sånn uten videre. Hva vil Orheim gjøre? Sensurere internett?

Naturligvis er det naivt av foreldre å gi barn pc og webkamera på eget rom – og tro at barn og unge sånn uten videre setter egne grenser. Foreldre må følge med på hva deres barn foretar seg. Være tilstede. Oppdragerrollen kan ikke overlates til barnehave, SFO, eller skolen.

Foreldrene kan naturligvis bruke teknologien til å hindre at barn og unge laster ned hva som helst fra internett. Har man gitt dem pc og webkamera er veien til internett åpen. Det er naturligvis ingen løsning å berøve den oppvoksende slekt tilgangen til moderne teknologi.

Å stille krav til foreldre og andre, er åpenbart fremmed for Aps Orheim. Det er staten som har ansvaret. Et ukritisk forhold til hva staten kan og bør gjøre er tydeligvis barnelærdom i Orheims parti. Skal slike ha ansvaret for barne- og familiepolitikken?

Mest lest

Arrangementer