Ukategorisert

En ikke-nyhet

Jens og damene har kommet sammen på Soria Moria (!). Det er en ikke-nyhet. Likevel får de oppslag i sommervarmen. Journalistene må ha lite å gjøre.

Sommeren er dødtid for politiske nyheter. Kanskje er det derfor Carl I. Hagen ”timer” store utspill til starten på sommeren? Det virker i hvert fall hver gang. I går var det Jens og damene, det vil si museumsalternativet ved høstens regjeringsvalg, som trommet sammen pressen. For å fortelle at det ikke er noe nytt å melde. Og pressen bet på.

Aftenposten skriver i dag at Ap, SV og Sp på sin pressekonferanse på Soria Moria hadde med seg et dokument der de kun har stiftet sammen vedtak de er enige om. Dermed får ikke velgerne vite hvordan de tre partiene vil håndtere alt de er uenige om. Og den listen er ikke kort; EU, EØS, NATO, Irak, WTO, oljeboring i Barentshavet, gasskraft, næringsutvikling etc. etc. Kristin Halvorsen ville ty til vinkjelleren når de kommer til disse sakene under forhandlingene om plattformen til en ny regjering. Ikke rart, en stjerneklar høstkveld der man drikker vin og filosoferer må passe SV-lederen utmerket. SV var jo lenge kjent som ”ost og vin”-partiet. De besynderligste ideer kan komme ut av slike kvelder. Så en slik regjering kunne vært morsom å få på grunn av underholdningsverdien alene. Dog; så vondt vil vi ikke landet. Det holder med å vise til Sps beryktede juche-ideolog Per Olaf Lundteigen og intervjuet med ham i Aftenposten nylig.

Store ord og fett flesk
serveres gjerne i valgkamper. Når valget er over er det luftsuppe og venteboller som dominerer. Stoltenberg, Halvorsen og Haga vet hva de vil bruke pengene til: Arbeid for alle, bedre fellesskole og trygg alderdom, var de tre partilederne enige om.

For å forstå hva de egentlig mener, er det greit å trenge igjennom trollmannsspråket som passer så godt på Soria Moria: ”Bedre fellesskole” betyr å nekte foreldre og elever å velge mellom ulike skoletilbud. Ostetyper, bilmodeller og TV-programmer er alt vi vanlige folk forstår oss på å velge mellom. Å velge den beste utdannelsen til våre barn, nei dét er det naboen vår som har bedre forutsetninger for – bare hun eller han velges inn på Stortinget først. ”Arbeid for alle” betyr at det offentlige skal bruke masse penger. For effektivisering og avbyråkratisering betyr jo at flere må ut i aktivt, skapende arbeid. Det kan vi jo ikke ha noe av! Og ”trygg alderdom” trodde vi politikerne var blitt enige om, gjennom vedtaket om tjenestepensjon for alle. Vedtaket ble faktisk gjort rett før sommerferien. Diktert av Jens’ gode venn; LO-leder Gerd Liv Valla.

Kritiske spørsmål
var det som vanlig dårlig med. At Samarbeidsregjeringen er uenige om mer enn partiene bak museumsalternativet er nok en sannhet med modifikasjoner. At museumsalternativet er det eneste reelle flertallsalternativet er bare tøv. Det er det faktisk velgerne som avgjør. Og hvis velgerne vil ha et stabilt ikke-sosialistisk flertall er det bare å stemme på de 3 partiene som sitter i regjering, istedenfor på FrP.

Ap, SV og Sp kan nok få flertall, men fordelingen av stemmer dem imellom vil avgjøre hvor stabil en ny regjering under Stoltenberg vil bli. Det er ikke engang sikkert at Sp vil gå inn i regjeringen hvis de blir mye mindre enn Ap og SV. Hva Jens og damene mener med ”trygg alderdom” og ”kvalitet i skolen” burde de også blitt utfordret på.

Ny kurs?
Klart Norge trenger ny kurs! Lav rente, lav inflasjon, forholdsvis lav arbeidsledighet, og andre økonomiske nøkkeltall forteller at Norge er på ville veier under Samarbeidsregjeringen. Det kan jo gå aldeles galt hvis ikke rentene og inflasjonen stiger snart! Her er det best å få satt inn sosialistene. De ansvarlige for lav rente og inflasjon må for all del parkeres på reservebenken.

At Stoltenberg, Halvorsen og Haga ikke engang blir utfordret på behovet for ”ny kurs” sier alt om kvaliteten på journalistene.

Og snart er det valgkamp.

Sukk.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer