Ukategorisert

Nettavisen og landbruket

Under vignetten ”Nett på sak” går skribent Are Slettan til motangrep på påstanden om at landbruket i Norge ikke er et subsidiesluk. Artikkelen ”Talltull fra bondelaget” på TV2 Nettavisen bør leses.

De økonomiske overføringene til landbruket og kvotepolitikken legger store hindringer for drømmen om den frie norske bonden. Han eksiterer nemlig ikke. Bonden er en husmann for staten, og Are Slettan forklarer det så godt i sin artikkel uten å si det like klart som en liberalist ville ha gjort.

Bøndene burde ha vært forkjempere for frihet og drømmen om å stå på egne ben. Istedenfor blir de redusert til en snyltende sutregruppe som lever av skattefinansiert finansiering.

Gjennom forhandlinger med staten kommer det ofte krav fra næringen om økte subsidier for å få en inntektsvekst. Bøndene bør ikke få en eneste krone i skattefinansiert støtte fra staten. De bør klare seg selv. Det næringsutøverne bør få er frihet til å drive slik de selv vil, og også landbruket fortjener denne friheten uten et voldsverk av kvoterestriksjoner.

Tags:

Mest lest

Arrangementer