Ukategorisert

Tøffere enn Che Guevara?

Unge Venstre har lansert en kampanje for å få Lars Sponheim gjenvalgt på Stortinget, ved å fremstille ham som tøffere enn Che Guevara. Har de stjålet ideen fra Fristuds t-skjorte «mordere er ikke helter»?

FRIdemokratenes stundentorganisasjon, FRIstud har en stund solgt t-skjorter med bilde av den kommunistiske diktatorhåndlangeren Che Guevara påført forbudsmerke, og slagordet «mordere er ikke helter».

Som kjent er et idyllisert bilde av den argentiskfødte legen som ble kommunistisk revolusjonær og Castro-håndlanger på Cuba – med ansvar for nasjonalbanken og industriministeriet, blitt et populært reklameuttrykk. Samtidig som bildet naturligvis brukes av revolusjonære spirer på venstresiden verden over.

FRIstud ville med sin t-skjorte påpeke at det sanne bildet av Che Guevara er langt mindre glamorøst og idyllisk enn posterbildet; han drepte sine fiender og påførte det cubanske folket lidelser med sin inkompetente politikk.

Nå kan det se ut til at Unge Venstre har plukket opp poengene. UV-leder Lars Henrik Michelsen uttrykker noe av det samme i en pressemelding, i forbindelse med lanseringen av en kampanje for å få gjenvalgt Venstre-leder Lars Sponheim ved høstens valg.

Unge Venstre har laget t-skjorter og en egen internettside for kampanjen. Der påpeker de at sosialisme er gammeldags og umoderne. Liberaleren kunne ikke vært mer enig..

Michelsen tar også et oppgjør med kleskjeder som forsøker å øke omsetningen ved å henge seg på umoden hyllest av mordere som Che Guevara, og spør om klær med Osama bin Laden og Augusto Pinochet blir det neste.

Han kan saktens spørre. Som kjent er stalinisten og Pol Pot-beundreren Tron Øgrim fortsatt en mediayndling, og det er vel bare i Norge at stalinister som Sigurd Allern kan bli professorer i journalistikk..

Hvis flere gjør som Unge Venstre, er det ikek vanskelig å spå en het valgkamp med heftige virkemidler..

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
VamPus
16 years ago

Herregud. De skal ha poeng for at de faktisk klarer å få en så erkedøll type som Sponheim til å se litt kul ut…

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Noe som derimot ikke er særlig tøfft, er kvinnelige liberalister som utfordrer andre til debatt, for så å stikke med halen mellom beina når motstanden viser seg.

Frode Grøtheim
16 years ago

Dette var faktisk rasende festlig, lo særlig godt da jeg gikk inn på t-skjortesiden og fikk se Sponheim med ny look …

Jan Kenneth
Jan Kenneth
16 years ago

Det er sagt mye om Lars Sponheim, men døll er det første gangen jeg har hørt her.

Tror ellers PeeWee er litt farget av sitt eget syn på ting. De eksemplene jeg har sett på debatt mellom liberale feminister og andre «feminister» har endt med solide poenger til liberalerne.

Kjartan Almenning
16 years ago

To kjappe kommentarar: Viva Sponheim-kampanjen er først og fremst ein hyllest til Lars Sponheim, landets tøffaste og ærlegaste politikar i dag. At det sel betre at vi samstundes tek eit oppgjer med billig venstreside-ikonisering er ein hyggeleg bi-effekt. FRIstud sin t-skjortekampanje er kun det siste, og Liberaleren bør vere happy med at fleire tek opp denne bodskapen. FRIstud er for øvrig ikkje dei første som benyttar Che Guevara i sarkastisk augemed, sjå t.d. Reagan Revolution. Heia oss alle. Til PeeWee bør det nevnast at dei kvinnelege liberalarane etter det eg kjenner til ikkje fekk spalteplass til å halde fram debatten.… Read more »

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Nå tenkte jeg på en bestemt kvinnelig liberalist og en bestemt situasjon. Det at man stikker fra en debatt når motstanderen ikke godtar «tvang er galt fordi jeg har sagt det er galt» er dog noe som er svært fremtredende også hos mannlige liberalister.

Tor Arne
16 years ago

Tja.. Che er brukt på mange t-shirts… Hva synes dere om disse:
http://www.thoseshirts.com/noche.html
http://www.thoseshirts.com/anticheshirts.html

Eller hva med denne?
https://www.protestwarrior.com/store/product.php?productid=41

Hadetbra, folkens!

— Tor Arne

Pleym
Pleym
16 years ago

Kommentar til Kjartan: Naturligvis er Liberaleren «happy» med at flere tar et oppgjør med ikoniseringen av morderen Che Guevara. Derfor er også dette poenget fremhevet i artikkelen. En artikkel kun for å fremheve at Unge Venstre har laget en morsom kampanje for Lars Sponheim hadde ikke vært spesielt aktuelt..

Petter
Petter
16 years ago

Problemet er når folk ikke får med seg forhistorien til kampanjen (gjelder bl.a. meg selv). De (og jeg) oppfatter det kanskje heller som en slags hyllest til Che.
Jeg oppfatter meg selv som såpass oppegående at jeg tar ironi, men her kom jeg tydeligvis til kort.

Hva om Venstre hadde brukt nazistiske symboleffekter på samme måte? Det hadde muligens skapt medieoppstyr…..

/P

Fra arkivet