Ukategorisert

Tøffere enn Che Guevara?

Unge Venstre har lansert en kampanje for å få Lars Sponheim gjenvalgt på Stortinget, ved å fremstille ham som tøffere enn Che Guevara. Har de stjålet ideen fra Fristuds t-skjorte «mordere er ikke helter»?

FRIdemokratenes stundentorganisasjon, FRIstud har en stund solgt t-skjorter med bilde av den kommunistiske diktatorhåndlangeren Che Guevara påført forbudsmerke, og slagordet «mordere er ikke helter».

Som kjent er et idyllisert bilde av den argentiskfødte legen som ble kommunistisk revolusjonær og Castro-håndlanger på Cuba – med ansvar for nasjonalbanken og industriministeriet, blitt et populært reklameuttrykk. Samtidig som bildet naturligvis brukes av revolusjonære spirer på venstresiden verden over.

FRIstud ville med sin t-skjorte påpeke at det sanne bildet av Che Guevara er langt mindre glamorøst og idyllisk enn posterbildet; han drepte sine fiender og påførte det cubanske folket lidelser med sin inkompetente politikk.

Nå kan det se ut til at Unge Venstre har plukket opp poengene. UV-leder Lars Henrik Michelsen uttrykker noe av det samme i en pressemelding, i forbindelse med lanseringen av en kampanje for å få gjenvalgt Venstre-leder Lars Sponheim ved høstens valg.

Unge Venstre har laget t-skjorter og en egen internettside for kampanjen. Der påpeker de at sosialisme er gammeldags og umoderne. Liberaleren kunne ikke vært mer enig..

Michelsen tar også et oppgjør med kleskjeder som forsøker å øke omsetningen ved å henge seg på umoden hyllest av mordere som Che Guevara, og spør om klær med Osama bin Laden og Augusto Pinochet blir det neste.

Han kan saktens spørre. Som kjent er stalinisten og Pol Pot-beundreren Tron Øgrim fortsatt en mediayndling, og det er vel bare i Norge at stalinister som Sigurd Allern kan bli professorer i journalistikk..

Hvis flere gjør som Unge Venstre, er det ikek vanskelig å spå en het valgkamp med heftige virkemidler..

Mest lest

Arrangementer