Ukategorisert

Utfordring til PeeWee

Jeg er lei av skrivebordskverulanter med et løpsk tastatur. Mennesker som oversvømmer internetts diskusjonsforum med ord, med den konsekvens at vi som har er reallife ikke har tid til å ta diskusjonen. PeeWee, du er av de verste, både i form og antiliberalt innhold. Jeg utfordrer deg derfor til verbal, ideologisk duell.

Det er på tide å dukke frem i den virkelige verden. I en debatt på like vilkår, med lik taletid og uten mulighet til å gjemme seg vekk. Det er på tide du møter en libertarianer ansikt til ansikt. Jeg utfordrer deg derfor til en ideologisk debatt. One on one.

Jeg er åpen for andre alternativer, men jeg vil i utgangspunktet foreslå at vi møtes på debatt hos Det Norske Studentersamfund, på landets frieste talestol. Jeg har kontakter nok til å ordne en slik holmgang. Jeg er også åpen for valg av spesielle temaer knyttet til libertarianismen. Det er på tide du stiller opp og forsvarer alle dine løsaktige ”argumenter” mot libertarianismen.

Hansken er kastet!

69 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
PeeWee
PeeWee
16 years ago

Selv om det er noen som freaker ut, så betyr ikke det at samfunnet som helhet ikke er rimelig konformt. Jeg våger å hevde meg at det er flere «freaks» i Norge relativt sett enn det er i Japan. Når det gjelder barn, så lurer jeg på hva som ødelegger livene til flest barn, inngrep fra barnevernet i Norge eller en oppvekst i fattigdom i land som USA. Jeg vil også hevde at det tross alt er bedre å ikke passe inn i Norge enn å ikke passe inn i USA eller Japan, i Norge får de som ikke passer… Read more »

Jaja
Jaja
16 years ago

Jaja,,så ble også dette en kvasi-intellektuell debatt med en masse tullprat av PeeWee. Håper han for fremtiden holder seg for seg selv, og ikke plager andre med alt tullet sitt. Tør han ikke stå frem i Real Life, så får han bare si det da, og ikke komme med en masse tåpelige unnskyldninger for sin feighet.

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Når det gjelder «kvasiintellektuelt svada», så er det jo nettopp det mange vil kalle «tankene» til folk som Ayn Rand og Robert Nozick.

Anonym
Anonym
16 years ago

«Når det gjelder barn, så lurer jeg på hva som ødelegger livene til flest barn, inngrep fra barnevernet i Norge eller en oppvekst i fattigdom i land som USA. Jeg vil også hevde at det tross alt er bedre å ikke passe inn i Norge enn å ikke passe inn i USA eller Japan, i Norge får de som ikke passer inn trygd, mens i andre land havner de ofte som uteliggere. Når det gjelder barnevernet, så er det også relativt perifert, som kun rammer et mindretall.» Du tar feil. Sosialister er intolerante i sin «toleranse», og barnevernet gjør mange… Read more »

Anonym
Anonym
16 years ago

For min del kan du on yourself, hvis that is what you pleasure. Uansett, jeg er ikke typen for seriøs politisk debatt det er jo så kjedelig, jeg vil bare ha ekstrem frihet. Men dersom jeg en gang tar på meg den seriøse masken, så skal jeg debattere deg ned i grusen. Har gjort det før, kan gjøre det nå.

Jaja
Jaja
16 years ago

Hva har de siste 40-50 kommentarene med det som er artikkelens innhold? Denne tråden bør, hvis mulig, avsluttes, og aktørene returnere til sine kverulant-fora.

Anonym
Anonym
16 years ago

Jaja: han ville jo møte meg…. Dere kan lade meg opp med gode argumenter først, og så kan jeg modifisere dem med mine syke tanker, og så skal vi se om han ikke kan bringes til ihvertfall å forstå at liberalistene ser en meget viktig side av sagen som blir systematisk ignorert i Gnore

Anonym
Anonym
16 years ago

Enig, slett hele tråden…Det er søppel. Bortsett fra kanskje min kunstneriske definisjon av anarkisme, samt tilfredstillelesen achieved by mocking Norwegian culture…

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Det du skriver om at ingen setter spørsmålstegn ved barnevernet er regelrett løgn. Det var nemlig stort oppstyr på åttitallet når barnevernet var veldig aktivt, og praksis ble betraktelig strammet inn etter det. Jeg vil vel heller si at for mange usikkete foreldre får beholde sine barn idag. Jeg vet faktisk at et av barnene de var oppstyr i media rundt når det ble forsøkt tatt fra moren, løp rundt i gata hvor jeg bodde med en halvfull ølflaske når det var fem år gammelt. Dessuten, man har ingen ekte sikkerhet bare med «civil rights». Ekte sikkerhet får man først… Read more »

Anonym
Anonym
16 years ago

«Det du skriver om at ingen setter spørsmålstegn ved barnevernet er regelrett løgn. Det var nemlig stort oppstyr på åttitallet når barnevernet var veldig aktivt, og praksis ble betraktelig strammet inn etter det. Jeg vil vel heller si at for mange usikkete foreldre får beholde sine barn idag. Jeg» Ja, og BRA er det, for du og andre har faen ingen rett til å definere hva som er skikket eller ikke. Et par foreldre som røker seg en spliff hver kveld, men som allikevel er gode foreldre foreksempel, bør harett til å beholde barnet. » vet faktisk at et av… Read more »

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Det å hevde at oljen er årsaken til de økonomiske rettighetene er jo ganske interessant, i og med at alle vestlige land utenom USA, og endel andre land, har en eller annen form for positive politiske rettigheter. Alle de landene har sannelig ikke olje.

Når det gjelder barnevernet, så skal det nok litt mer enn det du insinuerer til for at barnevernet skal komme og forsøke å ta barna.

Jaja
Jaja
16 years ago

Det er bare et godt ord for det PeeWee driver med nå: Forum-spam. Og dette er ikke engang et forum, men en kommentarside for artikler. Leit…

Jaja
Jaja
16 years ago

Det aller værste er at PeeWee åpenbart debatterer med seg selv her. Både Anonym og PeeWee er med stor sikkerhet samme person.

Anonym Liberalist
Anonym Liberalist
16 years ago

Det stemmer ikke. Jeg anser meg selv som liberalist. Innerst inne er jeg anarkist, men jeg støtter det Liberaleren og FRIdemokratene står for i nesten alt hva angår praktiske anliggender og argumenter man kan komme med og fortsatt bli tatt seriøst av andre. Det er nemlig få som tar anarkisme seriøst. De områdene der jeg er litt forskjellig fra vanlige liberale meninger inkluderer patenter, opphavsrett, det at jeg ikke liker monopolisme fra store firmaer og sammenlikner det med statlig kontroll. Bortsett fra det er jeg mor verneplikt, for åpne grenser, for legalisering av narkotika, for mindre offentlige inngrep, mot skatt.… Read more »

Tom Arnesveen
16 years ago

PeeWee skriver: «Det er jo nettopp det som er problemet, både at man mener at tvang er illegitimt uten å strengt tatt ha noen særlig god begrunnelse for det, samt at man ser bort fra den betydelige innvirkningen annen makt kan ha.» «## Ingen bør tvinges til å gi fra seg eiendom for at noen andre skal ha det like bra/ille som dem. ## Hvorfor det? Det fremstår etter min mening som en ubegrunnet påstand.» «## og være basert på eiendomsretten.## Hvorfor?» Begrunnelsen for eiendomsretten kommer fra teorien om menneskets naturgitte rettigheter, først utfyllende forklart av John Locke på 1600-tallet.… Read more »

PeeWee
PeeWee
16 years ago

## Den går ut på at det ikke eksisterer noen gud eller noe privilegie som gir noen rett til å bestemme over andres eie.## Men finnes det virkelig noe argument her? Jeg vil hevde at detter er et sirkelargument. For at staten skal trenge en «rett» til å ta eiendom fra andre, så impliserer dette i utgangspunktet at de tingene tas fra i utgangspunktet har en slags rett til å beholde de tingene, en rett som ligger over det som den enkelte stat eller folk bestemmer. Det er her naturtilstanden kommer inn igjen. Det man tydelig ser er at i… Read more »

Tom Arnesveen
16 years ago

PeeWee skriver: «Men finnes det virkelig noe argument her?»

Ja. Jeg har dessuten henvist til Ayn Rand og Murray Rothbard. Forøvrig har ikke du kommet med noe godt argument for ditt syn.

Jeg velger å stoppe debatten her, siden dette ikke er et debattforum. Dyptpløyende debatt hører ikke hjemme i kommentarer på internettaviser. Om f. eks. Fridemokratene oppretter et diskusjonsforum er jeg med på å flytte debatten dit.

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Jeg mener at bevisbyrden ligger på de som mener at rettigheter eksisterer. jeg hevder jo at ingen naturgitte rettigheter eksisterer, men at hva som er rett og alt er ting som mennesker må klare å bli enig om seg imellom. I praksis, så avgjøres et lands lover av at flertallet i et demokrati blir ennige omtrent hvordan de skal være, og så presser flertallet resten til å akseptere de lovene. Det høres kanskje ikke moralsk perfekt ut, men det er slik det skjer i den virkelige verden. Når det gjelder å vise til Rand og Rothbard, jeg synes man skal… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

>Jeg mener at bevisbyrden ligger på de som >mener at rettigheter eksisterer. jeg hevder >jo at ingen naturgitte rettigheter eksisterer Du har derved diskvalifisert deg selv fra denne debatt da jeg nu vil benytte ditt standpunkt til å sette deg ut av spill. Jeg vil ta en bjelke fra huset ditt (eller armen din), og stappe den ned i halsen på deg og fortsette å trykke inntil den kommer ut av rektum. Du eier ikke deg selv, ei heller huset ditt. Du har ingen rettigheter. Ditt standpunkt med hensyn på eksistensielle spørsmål kalles sosialdarwinisme. Den inneholder ingen moral. Det er… Read more »

Fra arkivet