Ukategorisert

Skal Liberaleren kommentere kommentarer

til kommentarene? Det mener PeeWee, ifølge en kommentar han har gitt til artikkelen ”Utfordring til PeeWee”. Har han misforstått hva Liberaleren er?

Jeg sitter med den følelsen, efter å ha lest følgende:

”Når det gjelder min fremtreden her, så har jeg visst om siden i mange år, men det er først nå jeg har tatt et lite besøk. Jeg har altså ikke hengt på denne siden å kommet med kommentarer i mange uker, men hadde bare tenkt å slippe innom et par kommentarer. Mitt opphold her har blitt noe forlenget, nettopp på grunn av måten Liberaleren har reagert, nemlig med total stilhet. Grunnen til at jeg skrev her, er jo nettopp at folk fra Liberaleren har vært fraværende fra alle debattforaer, og de virker lite interessert i å gi skikkelige begrunnelser for sine standpunkter”

Liberaleren publiserer artikler hver dag, i samsvar med vårt formål. Det kan ikke sies å være ”total stillhet”.

La meg gjengi følgende fra ”Redaksjonell linje”:

”Liberaleren er en uavhengig, liberalistisk nettavis, på et domene som eies av FRIdemokratene. Redaktøren utpekes av Sentralstyret. Redaktøren har full redaksjonell frihet innenfor rammene av FRIdemokratenes prinsipperklæring og denne vedtatte redaksjonelle linjen.

Artikler på Liberaleren skal derfor ikke tolkes som en snikinnføring av program for FRIdemokratene gjennom synspunkter på dagsaktuelle saker. FRIdemokratene ønsker å gjenspeile liberalismens mangfold.”

Liberaleren har standpunkter i saker, som følger:

”Liberaleren er mot verneplikt! Liberaleren er for full frihandel! Liberaleren er for en liberal innvandringspolitikk! Liberaleren er for skille av kirke og stat! Liberaleren er for legalisering av narkotika! Vi skal tørre der andre fanges inn av den sosialdemokratiske konsensus. Vi skal skyte til både høyre og venstre når det er nødvendig. Vi skal kombinere sterke meninger med en åpen og tolerant politisk linje.”

For øvrig står artiklene for den enkelte forfatters regning.

Å utfordre ”Liberaleren” som sådan, for standpunkter som fremkommer i enkeltartikler, blir dermed feil. Hvis noen skal utfordres på hva som står i enkeltartikler, så blir det altså forfatteren av hver artikkel.

Redaksjonen i Liberaleren er naturligvis ikke mot politisk debatt. Det er nettopp derfor vi kommenterer aktuelle saker, med en liberalistisk vinkling.

Jeg kan ikke snakke for skriveprosessen til de andre i redaksjonen, men når jeg skriver artikler forsøker jeg å legge inn en liberalistisk vinkling gjennom prinsipper som tør være allment kjent; naturgitte rettigheter, begrenset stat, representativt demokrati, retten til opprør mot maktmisbruk (hvert av disse punktene kan presiseres nærmere, og det er gjort i mange artikler her på Liberaleren).

Det er en kjent sak at folk/organisasjoner/partier kan lamme sine motstanderes virksomhet, ved ulike metoder. Velkjent er SUF’ernes metoder i studentsamfunnet.

Liberaleren er en nettavis, hvis formål er å publisere kommentarer til aktuelle saker – hver dag. Skulle vi gå inn i lange, dyptpløyende debatter i efterkant av hver eneste dagskommentar ville dette efterhvert gå ut over vår evne til å oppfylle vårt formål.

Imidlertid er det ikke slik at artikkelforfatterne vegrer seg mot å gå inn i debatt. Den som er interessert vil se at den enkelte forfatter stort sett svarer på kommentarer. Vel å merke hvis kommentarene er seriøse, inneholder spørsmål etc. Forsøk på å lamme Liberalerens virksomhet blir gjennomskuet.

Ønsker noen å gå dypere inn i liberalismen, dens ulike retninger, og spesielle temaer vil jeg sterkt anbefale Bauta Bøker med sitt utvalg av liberalistisk litteratur.

For at det ikke skal være tvil: Vi setter pris på å bli lest. På at våre artikler vekker reaksjoner. Vi setter pris på at vi også får høre reaksjonene.

Liberaleren er et frivillig prosjekt, drevet av idealister.

Vi har et yrkesliv og familieliv også.

Redaksjonen ber derfor om forståelse for at vi ikke kan gå inn i debatt om alle sider ved liberalismen nå, før og i fremtiden – til enhver tid.

Tags:

33 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
PeeWee
PeeWee
16 years ago

I klartekst, så betyr vel dette at Liberaleren ikke ønsker å forsvare sine synspunkter. Bent Mosfjell har jo vært bortom debattsidene til FpU og Unge Høyre, men han har gjerne stukket med halen mellom beina så fort motstanden har vist seg.

Det som slår meg er jo at Pleym mer enn gjerne gir relativt fyldige kommentarer til kommentarer av forfattere han er rimelig enig med. Det er derfor man kunne få inntrykk av at dette også var et fora for debatt.

Pleym
Pleym(@pleym_2)
16 years ago

Som jeg skrev i min tiltredelsesartikkel som redaktør: «Tåler debatt! Liberaleren tåler debatt! Derfor kan du som leser kommentere hver eneste artikkel. Slik er det ikke i andre medier. Vil du kommentere noe i papiraviser kan du skrive innlegg til deres leserbrevside. Og så sitter redaksjonen i avisen og ”siler ut” hvilke innlegg som skal få komme på trykk. Avisene finnes også på internett. Der ser de at såkalt ”blog” (nettdagbok) sprer seg som en farsott – og selv kommer med nyheter – og avslører maktmenneskers løgner og dekkoperasjoner. Derfor åpner nå avisene på nett for at du skal få… Read more »

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Ja, men jeg har jo ikke akkurat krevd noen debatt heller da. Jeg har tatt meg den frihet å poste et par kommentarer til et par av artiklene som hadde mer ideologisk innhold. Betyr dette at dere rett og slett ikke ønsker slike kommentarer på deres side? Nå er jo også libertarianere ganske autoritære når alt kommer til alt, blir jo utestengt fra både forumene til LU og DLF så fort jeg skriver noe som helst. Ikke særlig ønske om debatt der i gården nei. Det er dog ikke uventet at noen som baserer hele sin ideologi på ubegrunnete påstander,… Read more »

Anon
Anon
16 years ago

Jeg er ganske liberal i forhold til dette, og mener at man kan bruke plassen som er tiltenkt kommentarer til andre formål, også. Det er jo tross alt ikke noe stort problem, slik jeg ser det. Dersom det blir et teknisk, rettslig, eller i veldig stor grad kvalitetsmessig problem, er saken en annen, og man kan begynne å se på løsninger slik som sletting av innlegg og utestenging. Slik jeg ser det er den grensen ikke nådd, og kommer sikkert ikke til å bli det.

Anonym
Anonym
16 years ago

Det er vel det som får bli konklusjonen på det hele, at det er behov for et debattforum og ikke bare kommentarer.

Jeg ettersøker dog et åpent debattforum der det er mulig å være anonym, fordi anonymitet for meg er en viktig del av de frihetene jeg personlig kjemper for. Det er på grunn av et ønske om individuellt privatliv kombinert med relativt radikale, ofte støtende og upassende meninger at jeg ønsker dette. Enten det, eller så blir det å la være å skrive eller videreformidle tanker og idéer i det hele tatt.

Anonym
Anonym
16 years ago

Jeg vil forøvrig nevne at jeg har stor glede av å lese Liberaleren’s kommentarer til det som hender til daglig i Norge. Selv om jeg selv enkelte ganger sier surrealistiske ting og hopper ulogisk fra tema til tema, så er jeg i hovedsak enig med Liberalerens mer seriøse skribenter, og det gir meg tilfredstillelse å lese deres artikler og kommentarer. Dette må vel bety at de ikke er helt fastkjørt, slik PeeWee later til å tro. Han må gjerne «Pee» et annet sted, men jeg er såpass liberal at jeg synes det er i orden at han sprer litt «Pee»… Read more »

Galilee
Galilee
16 years ago

Greit å være anonym, men må folk her absolutt kalle seg anonym? Det er utrolig irriterende at flere enn en person har samme nick.
Og ja, diskusjoner som dette krever et ordentlig forum, der man kan sitere andre brukere på en mer fornuftig måte mv.

Liberal Surrealist
Liberal Surrealist
16 years ago

» stort problem, slik jeg ser det. Dersom det blir et teknisk, rettslig, eller i veldig stor grad kvalitetsmessig problem, er saken en annen, og man kan begynne å se på løsninger slik som sletting av innlegg og utestenging.»

Hehe… For å kommentere min egen kommentar: Jeg synes det blir feil med sanksjoner hvis disse er motivert av noe annet enn det jeg nevnte over, eller delvis noe annet enn det jeg nevnte over.

Jeg kan godt finne meg et annet nick. Liberal Surrealist. Fra nå av.

Bent Mosfjell
16 years ago

Jeg er drittlei av at PeeWee sprer sine halvsannheter/løgner. Han skriver: «Bent Mosfjell har jo vært bortom debattsidene til FpU og Unge Høyre, men han har gjerne stukket med halen mellom beina så fort motstanden har vist seg.» Fakta: Jeg har skrevet på disse debattsidene, kortfattet et par ganger, i forbindelse med at det har dukket opp saker jeg er spesielt interessert i og som jeg ønsket å formidle et synspunkt på. Jeg har gjort dette på en saklig og ordentlig måte. Målgruppen har vært oppegående FpUere og Unge Høyre folk, ikke endeløs kverulering med utenforstående kverulanter som ikke var… Read more »

Heidi Nordby Lunde
Heidi Nordby Lunde
16 years ago

Skal Liberaleren kommentere kommentarer? Vel, hvis dere synes det er rimelig at VG og Dagbladet kommenterer leserinnleggene de trykker? Siste døgns tråder viser at det finnes flere der ute som er villige til å debattere saker – og gjennom ulike innlegg gir et bredere bilde av hva liberalismen faktisk kan være. Foretrekker at dere fokuserer ressursene på å stille spørsmålstegn ved vedtatte sannheter og forsøker å belyse alternative løsninger i liberal ånd. Liberaleren og FRIdemokratene har hatt mange som har deltatt i offentlig debatter – i alt fra Holmgang med et par hundretusen seere, på universiteter, skoler, på stands på… Read more »

Barnevaktsjokolade
Barnevaktsjokolade
16 years ago

Hehe.. Barnevaktsjokolade…… Barnevaksjokolade bør være lov, forresten.

VamPus
16 years ago

Etter at PeeWee «pee’et» på min blogg, kommenterte en venn følgende:

«I never make the mistake of arguing with people for whose opinions I have no respect.»
– Edward Gibbon

Kanskje litt slemt, men poenget er at man ikke trenger å la seg provosere til å svare på alt. Til det finnes det altfor mange ukjøpte sko og udrukket vin i verden…

Anonym
Anonym
16 years ago

Apropos misbruk av kommentarer, jeg tillater meg én til… Sjekk dette:

http://forbruker.no/pengenedine/studier/article1086813.ece

Det gjør meg virkelig kvalm hvordan Aftenposten har sluttet å være en konservativ avis og har hyret hjernevaskede sosialistbønder fra DNA’s skolesystem som bruker vulgære a-endelser, og sluttet med dannet Riksmål.

Anonym
Anonym
16 years ago

Kult, de skiftet headingen fra «dette koster snobbestudiene» til «dette koster elitestudiene». (bare sier dette tilfelle noen ikke forstår hva jeg mente)

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Jada, Heidi Nordby Lunde er nok en profilert sosialdarwinist. Det er jo ganske artig å være på debatter sammen med en haug av sosialdemokrater som knapt aner hva ideologi er for noe, blir ikke de helt heftige sakene av det. Et annet moment er jo at dere som jeg har sett aldri har forsvart eksistensen av de naturgitte rettighetene på en skikkelig måte. Det kreves liksom litt mer enn sirkelargumentasjon for å bevise den tesen som HELE ens argumentasjon bygger på! Jeg skal dog nevne at jeg slettes ikke er feig når jeg treffer libertarianere i virkeligheten. Jeg traff en… Read more »

Thomas
Thomas
16 years ago

Skulle ønske du i større grad kunne holde kjeft, PeeWee. Jeg er faktisk enig med deg i mye du skriver, men du har kanskje den mest uspiselige personligheten jeg noensinne har kommet over på nettet. Derfor opplever jeg at jeg blir frastøtt selv der hvor jeg aner at du kan være inne på noe vesentlig (noe som ikke skjer ofte, men fra tid til annen). Kom deg ut i solen i noen timer, få deg en jobb og en kjæreste – og kom tilbake når du har vokst opp litt. Da tror jeg faktisk du vil få større gehør. Jeg… Read more »

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Så det å poste et par kommentarer her i sommerferien over noen få kvelder virkelig å plage disse gutta? Hadde faktisk tenkt å la det være før jeg fikk den teite utfordringen til Bent Mosfjell. Eneste grunnen til at jeg har skrevet så mye, er den latterlige overreageringen til Bent Mosfjell.

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Et annet moment er jo kvaliteten på kommentarer Liberalerens lesere legger igjen på andre sider:

http://www.utilitarianpolitics.com/blogg/

Kommentarer av folk som Ugg og Tullejente oser jo ikke av seriøsitet akkurat.

Galilee
Galilee
16 years ago

En side som den du linker til der hadde jeg ikke tatt seriøst om det så var Ghandi selv som sto bak. Tegningene og titlene på artikler virker jo helt fjortis.

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Joda, det er alltid greit å bruke billige appeller til majoritet og følelser heller enn å faktisk besvare det motstanderne faktisk kommer med.

Det mitt lille besøk her har lært meg er jo at Liberaleren har et nesten like krakilsk forhold til kritikk og debatt som det DLF har.

Er dog ikke rart man ikke trives med kritikk, når man har basert hele sin ideologi på et så tullete konsept som «naturgitte rettigheter». Man missliker selvfølgelig debatt og meningsutveksling når ens egen ideologi ikke tåler dagens lys.

Magne
16 years ago

PeeWee Har du ikke fortjent en ferie? Eller er den vel overstått allerede? Jeg blir litt nysgjerrig, er sitatet under noe du vedkjenner deg, eller er det en annen med samme nick. (Fra Veggavisen) «PeeWee Heltidsansatt Innlegg: 319 Ble medlem: 09/10/2004 quote: ________________________________________________________________ Opprinnelig postet av: Freetown Jeg har hittil ikke sett et eneste argument på hvorfor eiendomsrett er tvang. Det at du ikke kan gnage mose på trærne blir bare for stupido. Du kan jo uansett ikke dyrke noe på den marka du vil frata andre retten til å eie. ________________________________________________________________ Jeg skrev jo ganske mye om det i… Read more »

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Jeg har ikke skrevet noe særlig på Veggavisen på lenge.

Poenget er dog at «Freetown» strengt tatt nektet å svare på noe som helst, og kun kom med latterlige forsøk på «personangrep».

Hvilket sitat tenker du på? At Freetown ikke har argumenter, at han kommer med masse tullball som «PeeWee kan ikke dyrke jorda» som ikke har noen relevant i det hele tatt, eller at jeg mener at folk som liker Ayn Rand ikke forstår kompliserte ting?

Særlig det siste står jeg veldig sterkt for.

Magne
16 years ago

Jeg lurte bare på om det var deg som hadde skrevet, fant det riktig å ta med hele innlegget.

Det var ellers det siste jeg fant interessant ja, det er korrekt.

gnatt
ps: dette er vel strengt tatt ikke noe egnet diskusjonsforum ,-)

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Når en debattant senker seg til nivået «ditt argument er feil fordi PeeWee er for svak til å dyrke sin egen mat», ja da fortjener ikke den debattanten et skikkelig svar..

Det dog godt mulig at DLFere mener at slike argumenter er kjempeflotte.

Erlend Sand
16 years ago

PeeWee, kan du ikke være mann/kvinne nokk til å stå frem med fult navn.

Akkurat nå ser du ut for meg som en som har satt seg for mål å være bråkebøtte på et av Norges beste nettsted.

Beklager språket, men visst du ikke vil skrive under med fult navn, så bør du kanskje finne deg et eget nettsted for bråkebøtter uten troverdighet.

liberal hilsen

Erlend Sand

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Når det gjelder innlegg rettet mer eller mindre direkte mot meg, så ser jeg intet problem med å skrive litt svada. Jeg svarer tross alt stort sett folk som skriver svada i disse to trådene. Hvis man hadde hatt et forbud mot anonyme kommentarer så hadde jeg ikke skrevet her,men noe slik forbud er ikke å se. Nå har jeg heller ikke kommentert alt som er av tråder, men holdt meg til et par tråder med litt ideologisk vinkling. Det virker ellers som det er meningen at kun folk er enige med Liberalerens redaksjon skal skrive her. Men hvis noen… Read more »

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Ellers skal jeg legge til at slik som Erlend Sand og Pleym er årsaken til at jeg ikke støtter Venstre. Hadde det vært et sosialliberalt parti hadde jeg støttet det greit, men slik det er nå er det infiltrert av for mange sosialdarwinister, man hadde trengt et eget sosialliberalt parti her i landet.

Anonym
Anonym
16 years ago

PeeWee: er det så farlig a’.. Gjør som de andre debattantene sier, skaff deg litt sol, ta en pils, flørt med noen jenter. Eller dra på shopping, ingen ting er så tilfredstillende som å kjøpe seg glad. Det var liksom litt av poenget mitt også, tidligere, men du tok den ikke. La oss stakkars frihetsforkjempere være i fred. Vi orker ikke høre lange pragmatiske argumenter som vi ikke besøker Liberaleren for å lese. Evt. synes jeg Liberaleren bør åbne et diskusjonsforum. Det kunne vært behov for slikt.

PeeWee
PeeWee
16 years ago

Ja, det er deilig å slippe kritiske røster….

Hadde jeg hengt her i flere uker hadde jeg forstått deres kritikk, men å poste noen få kommentarer i løpet av en enkelt uke synes jeg ikke er noe å grine over. Jeg har tross alt holdt meg unna nye nyhetsartikler i det siste, men holdt meg til de to kommentartrådene som i stor grad var rettet mot meg. Jeg har heller ikke tenkt å kommentere flere nye innlegg, bare svare på motinnlegg i de to trådene hvor jeg er oppe til debatt.

Anonym
Anonym
16 years ago

Det er greit for meg, jeg hører gjerne hva du har å si. Men det er litt kjedelig, det er bare mitt personlige syn på saken, du kunne spritet det opp litt. Det er ikke særlig originalt. Men jeg synes du skal få lov til å si hva du vil, selvsagt.

PeeWee
PeeWee
16 years ago

På den annen side er ikke rettighetsliberalisme verdens mest orginale ideologi heller. Det er jo også slik at virkeligheten gjerne er ganske kjedelig, det blir jo gjerne mer artig når man dikter opp virkeligheten selv slik du gjør, men særlig konstruktivt blir det ikke.

Anonym
Anonym
16 years ago

Virkeligheten er hva du gjør den til. Jeg mener det er konstruktivt å leve poetisk. Hva hadde livet vært dersom ikke visjoner og fantasi fantes? Poesi er viktig for å kunne ha glede av livet. Hvis du vil at virkeligheten skal være kjedelig, så er den det, for deg, men ikke nødvendigvis for andre. Mange entreprenører har diktet sine egne eventyr, og gjør dette ikke nødvendigvis for å tjene penger, men fordi de liker datachips, solbriller, eller datamaskiner (Steve Jobs). De dikter sine egne eventyr. Alle bør ha rett til å dikte sine egne økonomiske, åndelige og materielle eventyr. Altfor… Read more »

Galilee
Galilee
16 years ago

Hva med å ikke gi mannen den oppmerksomheten han åpenbart er ute etter? Da er det i alle fall ikke noe videre lurt å lage hele nyheter rettet mot vedkommende, eller gidde å begi seg inn på evige diskusjoner. Beste medisin mot forumtroll er å bare overse de, da mister de interessen etterhvert.

Fra arkivet