Ukategorisert

Døgnåpent samfunn- trusel for hvem?

01.august er det 20 år siden Lukkeloven ble opphevet. Det vil Høyre feire.

Fagbevegelsen og Ap derimot, har brukt de 20 årene på å forsøke å skru klokkeln tilbake. Et døgnåpent samfunn er tydeligvis en trusel. Men for hvem?

AP har forsøkt seg med «Brustadbua» oppkalt efter daværende statsråd Sylvia Brustad. Som efter sigende (i intervjuer) ikke selv støttet ideen, men lojalt fulgte opp saken fordi Partiet mente det. Slik taler en ekte sosialdemokrat. At markedet alltid tilpasser seg og finner løsninger rundt og innimellom politikernes reguleringer, hadde Ap tydeligvis ikke fantasi til forestille seg.

Nå blir det omkamp om dette, som om så mye annet. Til høsten er det stortingsvalg..

Høyre feirer jubileet for et åpnere samfunn, og du kan delta.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
16 years ago

«Nå blir det omkamp om dette, som om så mye annet. Til høsten er det stortingsvalg..» Dessverre. Får SV det slik de ønsker blir det gjenninføring av åpningstidsloven. Butikker som er åpne til 23 på kvelden er vist grusomme greier for dem. DE taler om hensynet til arbeiderne. For noe tøysprat! Når jeg enter Bunnpris like før 23.00 ser jeg stort sett ungdommer som vil jobbe å tjene penger! Det er jo logisk at lengre åpningstider for butikkene øker sysselsettingen. Etter høsten vil nok mange butikkansatte miste sin jobb på grunn av SVs totale mangel på kontakt med virkeligheten. Stem… Read more »

Carina
Carina
16 years ago

Ja’a, for det er ikke umenneskelig å jobbe fra f.eks 1500 – 2300? 😛 Og med den nye arbeidsmiljøloven, så kan stakkars studenter jobbe i 13 timer av gangen. Det er jo sykt, og nedverdigende.

SV er et drittparti, de skjønner jo ingenting.

Stem RV!

Blanshard
Blanshard
16 years ago

Nå er det vel ikke så vanlig å jobbe fra 15-23 i butikkyrket, uansett så er det normal arbeidstid og det er ganske godt betalt på kvelden.

Galilee
Galilee
16 years ago

Jeg skjønner ikke hva SV tenker på med dette utspillet sitt (som vanlig). Det er mange yrker som har turnus-arbeid og ugunstig arbeidstid, jeg skjønner ikke hvorfor butikkmedarbeidere skal behandles annerledes. Er det neste at SV skal nekte sykepleiere og leger å jobbe på kveld og natt? Da blir det tilstander på sykehusene tenker jeg. Og sist men ikke minst: Det er nå engang frivillig å inngå en arbeidskontrakt i en butikk. Hvis man har problemer med å jobbe på kveld og natt så bør man ta en annen jobb der det ikke er sånn. Tror nok uansett ikke butikksjefene… Read more »

Trond
16 years ago

De fleste butikksjefer ønsker faktisk ikke å ha nattåpent. Dette har noe med sikkerhet å gjøre.

Eirik Haver
16 years ago

Dersom butikksjefer ser det som profitabelt så har di nattåpent… Eller dersom de ser det som sikkerhetsmessig forsvarligt.. For personer som er nattmennesker, som meg, er det fantastisk med nattåpne butikker.

Jens Voltersvik
Jens Voltersvik
16 years ago

Som Frp-medlem ønsker undertegnede at samme regler for åpningstider(mao «frislepp») også skal omfatte søn-og helligdager. Dog forventer jeg selvsagt fremdeles tidlig stenging på jule-og nyttårsaften og for det meste stengt på 17mai (ledelse
og personalet spiller helt sikkert på lag isåmåte). Jeg er rimelig sikker på at det ønskes velkommen av mange og med det betydelig mersalg i de ulike virksomheter. Dette trenger ikke ødelegge et sosialt liv for folk flest.
DERFOR STEM – FOR ALL DET – FRP DEN 12 SEPTEMBER !!

Kombat-Kåre
Kombat-Kåre
16 years ago

## DE taler om hensynet til arbeiderne. For noe tøysprat! Når jeg enter Bunnpris like før 23.00 ser jeg stort sett ungdommer som vil jobbe å tjene penger! ## Du gjør det ja? Hva vet du om det egentlig? Har du snakka med samtlige ungdommer og spurt om hva de synes? Eller sier du det utelukkende fordi det passer ditt syn? Om ungdom flest VIL jobbe da, slik du beskriver, så er jo saken grei. La dem få lov om de selv vil. Men at du/dere har «bestemt» på forhånd at det er det de vil, så er det ikke… Read more »

Fra arkivet