Ukategorisert

Svikerpartiet!

Jeg liker ingen politiske partier… Etter hvert begynner jeg imidlertid å få en ny politisk hovedmotstander istedenfor Senterpartiet. Høyre!

Det er ikke nødvendigvis slik at det verste partiet er det som står lengst unna deg i alle saker. Ofte er det verste å ha dårlige venner. Jeg har ingen forventninger til SV og SP når det gjelder næringspolitikk. Høyre burde man i det minste ha litt forventninger til!

Så viser det seg at Høyre er på full fart til å bli den største sviker overfor næringsfriheten. Eiendomsrett til egen forretning ble nasjonalisert i forbindelse med røykeloven. Eiernes rett til å bestemme styresammensetningen i sine styrer ble erstattet med kjønnsrasisme.

Det siste skuddet på stammen er næringsminister Børge Brende – Norges mest motbydelige politiker – sin populistiske ”handlingskraft” knyttet til Union i Skien. Nå skal Høyre drive aktiv næringspolitikk der politiske myndigheter skal bestemme hvilke bedrifter som skal nedlegges. Jeg får nesten lyst til å oppsummere på en uakademisk måte: F. F…en!

En venn av meg introduserte for noen år siden Høyre-klypen. Det var den han brukte over nesen når han stemte Høyre, for å holde ut stanken. Han har sluttet å stemme Høyre, og jeg skjønner ham godt. Nå er han aktiv i Det Liberale Folkepartiet.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Espen
Espen
16 years ago

http://www.aftenposten.no/nyheter/okonomi/article1089030.ece

Når Norske Skog involverer Staten i verdiskapningen gjennom kraftrabatter kan de ikke forvente annet enn at Staten blander seg inn når Statens intereresser er truet. Sånt skjer når man handler med Staten.

Caroline
Caroline
16 years ago

For å si det kort:

det er en svært god grunn til at dere er i et overvektig mindretall (les: ekstreme teoretiske synspunkter og prinsipper er ikke forenelig med den virkelige verdens styringssystemer, for der finnes det ulike folk man må ta hensyn til…Oops).

VamPus
16 years ago

Overvektig mindretall? Interessant ordbruk. VamPus satser på å være i undervektig mindretall etter en fornyet satsning på trening og kosthold.

Forøvrig skrev den kjente ekstremisten Kåre Valebrokk i sin ukentlige kommentar i Aftenposten søndag at eiendomsretten også bør gjelde – angst og beven – private bedrifter og Norske Skog. Tipper næringslivet deler Carolines oppfatning av at dette er ekstreme teoretiske synspunkter.

Forøvrig parafrasererer jeg skaperne av South Park: Jeg misliker Høyre, men jeg virkelig HATER Nasjonal Sosialistisk Arbeiderparti.. (I hate the republicans, but I really fucking hate liberals).

Galilee
Galilee
16 years ago

Tviler nok på at Høyre går inn å dikterer hva ledelsen i Norske Skog skal gjøre, men det de nå har gjort er å tilby Norske Skog noen fordeler om de blir i Norge. Selv om det er på kanten av det staten burde legge seg borti så tar jeg meg ikke så veldig på vei av det. Det er værre med SV som vil nekte ledelsen i Norske Skog å flytte/legge ned fabrikken. Må forreste si at jeg reagerer litt på Mosfjells frykt for kvotering. Selv om prinsippet er «galt» i teorien så trenger verden av og til en… Read more »

Galilee
Galilee
16 years ago

Unnskyld for dobbeltpost her, men jeg reagerte på enda en ting; Jeg har alvorlige problemer med å ta en person som kaller en av norges ministere for «motbydelige» alvorlig. Det føyer seg fosåvidt bare inn i en mer eller mindre userøs «kommentar» da, med klyper og sensurerte banneord. Hvis du vil kaste bort en stemme på et parti uansett ikke kommer inn på Stortinget så vær så godt, vi andre for heller kjempe for at vi slipper en sosialistisk regjering i Norge etter valget.

Erlend Sand
16 years ago

Det å bruke skatebetalernes penger på å hjelpe/tvinge noen svært ressursterke mennekser til å satse på prosjekter de ikke tror på er både en krenkelse av eiendomsretten til alle vanlige forbrukere og eiendosmretten til bedriftens eiere.

liberal hilsen

Erlend

Kristian
Kristian
16 years ago

Jeg er svært enig med Mosfjell i hans innlegg. Det virker også som den/de som skrev lederen i Aftenposten ikke har forstått mye. For det første: verden kan kun gå fremover hvis eiendomsretten er unkrenkelig, det gjelder blant annet retten til å legge ned en bedrift/fabrikk du eier hvis du mener det er det riktige å gjøre. For det andre: argumentet om at bedriften går med overskudd og derfor må drives videre er håpløst. En av de viktigste avgjørelsene bedriftledelsen tar er hvor de skal investere. Jeg kjenner naturlig nok ikke Norske Skog sine markeder, produkter, kostnader etc, men jeg… Read more »

Vegard Nøtnæs
16 years ago

Som det bemerkes ovenfor, har ikke SVs næringspolitiske forslag mye for seg i forhold til Høyres. Men SV har heller aldri forholdt seg konsekvent til virkeligheten, og har derved ikke den nødvendige kraft til annet enn å skape konsekvent irritasjon hos meg. Høyre har derimot kraft til å skuffe og til og med såre en smule. I den snevre norske partifloraen, har Høyre tradisjoner som en garantist for i det minste å gå i liberal retning, til tross for aldri å ha vært egentlig liberale. Derfor har jeg med toede hender også lagt stemmeseddelen til Høyre i urnen hver gang.… Read more »

Fra arkivet