Ukategorisert

CIVITA-seminar om brukervalg

I årets valgkamp er brukervalg et sentralt tema. Arbeiderpartiet er mot brukervalg. Høyre er for. CIVITA inviterer til frokostseminer om temaet, 18.august.

CIVITA inviterer til frokostseminar på Hambro’s torsdag 18. august fra kl. 08.00 – 10.00.

Brukervalg – reell valgfrihet

”Daglig diskuteres det for og mot privatisering. Skulle ikke heller debatten dreie seg om hva vi skal gjøre i stedet for hvem som skal gjøre det?» Spørsmålet ble stilt av en av Arbeiderpartiets mest fremtredende tidligere politikere, tidligere statsråd Grete Faremo, i Aftenposten 25. februar d.å. For bare noen få år siden ga Arbeiderpartiet ut boken «Sosialdemokrati 2000». Daværende statsminister Jens Stoltenbergs egen statssekretær, Tom Therkildsen, uttalte i boken at i moderne sosialdemokratisk politikk spilte det ingen rolle hvem som faktisk leverte tjenestene, private eller offentlige aktører, så lengene tjenestene var av god kvalitet og tilgjengelige for alle.

I årets valgkamp er brukervalg et sentralt tema. Arbeiderpartiet er mot brukervalg. Høyre er for. CIVITA har invitert Oslos byrådsleder Erling Lae til å innlede om Oslos erfaringer med brukervalg. Med seg i debatten har han Arbeiderpartiets Trond Jensrud fra bystyret. Jensrud er tidligere stortingsrepresentant og nå medlem av helse – og sosialkomiteen i Oslos bystyre.

Oslo startet i 2003 et prøveprosjekt med brukervalg på hjemmetjenester i bydelene Lambertseter og Nordstrand. I debatten deltar også Siril Wilmann som leverer hjemmetjenester for kommunen. Wilmann er gründer i selskapet Omsorg og Helse AS.

Innledningsvis presenterer Erik Dalen fra MMI en undersøkelse utført for CIVITA om holdninger til valgfrihet og konkurranse.

Konferansen finner sted på Hambro’s i Rosenkrantz gt. og det vil bli anledning til spørsmål.

Frokost blir servert fra kl. 07.45 og konferansen avsluttes kl. 10.00.

Meld deg på her.

Mest lest

Arrangementer