Ukategorisert

Kunstnere med merkelig moral…

I Dagsavisen kan vi lese at jazzklubben Blå nekter å ta imot sponsorpenger fra rikinger selv om de var i ferd med å gå konkurs. Liberaleren synes en slik holdning er fin, men…

Det er ikke en selvfølge innen kapitalismen at man er nødt til å selge seg til hvem som helst. Bare husk Howard Roark! Det å velge vekk samarbeidspartnere basert på etiske vurderinger, bør være en selvfølge for siviliserte mennesker. Personlig boikottet jeg eksempelvis Diplom-is i årevis grunnet en av deres reklamekampanjer.

At noen ikke ønsker samarbeid med Siemens p.g.a. virksomheten til en av deres fabrikker i Mexico er helt greit. At de ikke vil assosieres med Statoil er like greit. Det er deres valg!

Det er imidlertid trist at venstreorienterte kunstnersjeler har et så merkelig snever moral. Private penger lukter ofte ille. Merkelig at de ikke bruker samme logikk på statlige midler. Og nå mener vi ikke utifra en liberalistisk tankegang om at offentlige midler kommer fra stjålne penger imotsetning til private midler som er frivillig donert.

Vi mener utifra venstresidens egne kriterier. Siden de graver i virksomheten til sine sponsorer, bør de gjøre det samme i staten. Støtter de nå putseig krigføringen i Afganistan, troppene i Irak, konkurranseutsettingen av eldreomsorgen og alle Høybråtens krumspring? Kunstnerne bør ta en alvorlig kikk på egen dobbeltmoral…

Tags:

Mest lest

Arrangementer