Ukategorisert

Katten ut av sekken

Den sterkt subsidierte avisen Nationen forteller hva valget egentlig handler om.

I kommentaren «Sirkus eller skjebnevalg» skriver Drude Beer om valgkampens spede begynnelse. Hun filosoferer litt over personangrepene og de fikse utspillene, før hun peker på at nå må tiden frem til valget utnyttes godt – hvis folk skal forstå hva valget virkelig handler om:

«Det er en drøy måned igjen til valget. Det kan synes uendelig. Men tiden må nå brukes godt, hvis velgerne skal bli overbevist om at valget faktisk står om noe mer enn antipatier, personstrid og hatske utspill.»

Er det virkelig slik at forskjellene på alternativene egentlig ikke er så store? At det ikke spiller noen rolle hvem vi velger?

«Det har vært snakket mye om skjebnevalg, rød fare og blå, kald liberalisme. Andre vil mene at det egentlig ikke spiller noen rolle om det blir sånn eller slik, rødt, grønt eller blått. Forskjellene er ørsmå i alle fall.»

Neida, forskjellene er der, for nå slipper Nationen og Drude Beer katten ut av sekken, og forteller hva valget egentlig handler om:

«Men fire år med Bondevik-regjering, Meyer-modernisme, Clemets kunnskaps- og valgfrifokus og Solbergs knipetak om kommuner og innvandrere og alt annet som må koste noen kroner, har vekket til live en viss frykt. Fire år til med dette, og vi har fått veldig mye frislepp som ikke kan presses tilbake på tuben, veldig mange muligheter til valg for dem som har styrke, helse og penger til å velge. Og i mens blir de politiske verktøyene som må til for å fordele og ta vare på, og får å forhindre egobølgens fri flyt over landet, sjeldnere og sjeldnere sett og brukt.»

Hva skulle skje om de røde med sin Keynesinspirerte 1970-tallspolitikk ikke får slippe til ved denne korsveien?

«Og det karakteristiske med slike vertøy er at de må stadig være i bruk, holdes blanke, utvikles og moderniseres. Ligger de for lenge ubrukt, er det vanskelig å ta dem fram igjen. Da er de blitt rustne, umoderne og faktisk ubrukelige. «

Godt å vite!

Da vet alle hva årets stortingsvalg egentlig handler om!

Og Beer, bare så det er sagt: Det har skjedd altfor få og små endringer i positiv retning disse 4 årene!

Tags:

Mest lest

Arrangementer