Ukategorisert

Diktaturets tro tjenere

angrep Demokratenes Vidar Kleppe. Ytringsfrihet er ikke deres sterke side.

Demokratenes Vidar Kleppe har tiltrukket seg innvandringsmotstandere som ikke passer inn i Carl I. Hagens ”stuerene” ”Blenda vasker hvitere”-profil. Disse er i tur og orden blitt kastet ut eller avvist av FrP. Og startet sine egne kramboder – der frykten og 50-tallet er viktigste varer. Nå er de alle samlet under Vidar Kleppes paraply. Derfor stiller Demokratene i alle fylker ved årets valg.

I går skulle partiet holde valgmøte i Oslo, med partilederen som trekkplaster. Det var få fremmøtte. Heldigvis. De som var der, hadde til hensikt å demonstrer mot rasisme. Og det er bra. Noen av dem ville også sabotere møtet, ved å kaste egg og ødelegge høyttaleranlegget. Uheldigvis.

For sabotørene gav Kleppe mer PR enn han ville klart alene. Og sympati – med sin gjennomført usympatiske opptreden. Om nordmenn misliker rasister, misliker de vold og sabotasje mot demokratiet enda mer.

Ytringsfrihet er det grunnleggende tegn ved demokratiet.

Vi misliker Kleppes budskap intenst. Men det er bedre han får fremføre det i offentlighet – og bli grundig avkledd. Verbalt, vel å merke.

SOS Rasisme var tilstede, og har allerede – ved allmøte eller lignende – funnet at eggkastingen var ”dumt». I likhet med Attac nærer de voldelige slanger ved sitt bryst – men makter ikke annet enn halvkvedet avstandstagen. Det er ikke godt nok. Vi blir ikke overbevist om disse organisasjonenes demokratiske sinnelag før de effektivt holder voldelige elementer unna sine manifestasjoner. Men da mister de kanskje noe av sin kraft?

Dagbladet melder i dag at Nei til atomvåpens Ole Kopreitan vil anmelde eggkasterne. Bra. Ytringsfriheten har grunnlovsvern i Norge.

Takk og pris at det ikke er eggkasterne som skriver Grunnloven.

Da ville vel ingen av oss hatt særlig vern.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Simon Thorbjørnsen
16 years ago

Tiltredes ! Igjen.

SOS Rasisme er udiskutabelt motstandere av ytringsfrihet, ref:

«Ahzami sier til NTB at hun er glad for at Kleppe ikke kom til orde.

– Det er viktig for oss å stoppe det han har å si. Vi mener han er kommet med flere rasistiske ytringer i valgkampen. Han er dessuten muslimfiendtlig og fiendtlig overfor homofile og kvinnesak, sier Ahzami.»

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/valg2005/article1100914.ece

Petter
Petter
16 years ago

Innenfor SOS-rasismes organisatoriske vegger, skjuler det seg et stort flertall av Sv-tilhengere, og det som enda verre er, så eggkasting og udemokratiske virkemidler kom ikke som en overraskelse på meg.

Kombat-Kåre
Kombat-Kåre
16 years ago

Ytringsfrihet er viktig. og derfor synes jeg også at demonstrantene skal få ytre det de ville frem til. Noen som har tenkt på det slik? Eller er dere bare så høyredreide at poenget er å stoppe venstresiden, koste hva det koste vil? Det var med god grunn at bare 70 møtte opp for å høre på Kleppe. (og det skal nevnes at nesten samtlige var i mot han) At lederen for Demokratenes ungdomsorganisasjon ble observert i å gjøre nazi-hilsener mot demonstrantene er vel også bare ok? Hvis dere vil ha ytringsfrihet, så vær beredt på at folk også skal få… Read more »

Pleym
Pleym
16 years ago

For min del er det helt greit å møte opp og markere seg. Men grensen går ved vold. Å kaste egg er vold – og uestetisk. Problemet med slike «motmarkeringer» – og spesielt hvis vold benyttes – er at man risikerer at sympatien havner der den ikke burde. Jeg har ingenting til overs for Kleppes politiske budskap – men også han er beskyttet av ytringsfriheten. Jeg har vært med i mange demo’er i Oslo de siste 15 – 20 årene. Det pussige er at jeg f.eks ikke kan huske å ha sett SOS Rasisme og Blitz demonstrere mot den kinesiske… Read more »

Fra arkivet

 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.