Ukategorisert

Diktaturets tro tjenere

angrep Demokratenes Vidar Kleppe. Ytringsfrihet er ikke deres sterke side.

Demokratenes Vidar Kleppe har tiltrukket seg innvandringsmotstandere som ikke passer inn i Carl I. Hagens ”stuerene” ”Blenda vasker hvitere”-profil. Disse er i tur og orden blitt kastet ut eller avvist av FrP. Og startet sine egne kramboder – der frykten og 50-tallet er viktigste varer. Nå er de alle samlet under Vidar Kleppes paraply. Derfor stiller Demokratene i alle fylker ved årets valg.

I går skulle partiet holde valgmøte i Oslo, med partilederen som trekkplaster. Det var få fremmøtte. Heldigvis. De som var der, hadde til hensikt å demonstrer mot rasisme. Og det er bra. Noen av dem ville også sabotere møtet, ved å kaste egg og ødelegge høyttaleranlegget. Uheldigvis.

For sabotørene gav Kleppe mer PR enn han ville klart alene. Og sympati – med sin gjennomført usympatiske opptreden. Om nordmenn misliker rasister, misliker de vold og sabotasje mot demokratiet enda mer.

Ytringsfrihet er det grunnleggende tegn ved demokratiet.

Vi misliker Kleppes budskap intenst. Men det er bedre han får fremføre det i offentlighet – og bli grundig avkledd. Verbalt, vel å merke.

SOS Rasisme var tilstede, og har allerede – ved allmøte eller lignende – funnet at eggkastingen var ”dumt». I likhet med Attac nærer de voldelige slanger ved sitt bryst – men makter ikke annet enn halvkvedet avstandstagen. Det er ikke godt nok. Vi blir ikke overbevist om disse organisasjonenes demokratiske sinnelag før de effektivt holder voldelige elementer unna sine manifestasjoner. Men da mister de kanskje noe av sin kraft?

Dagbladet melder i dag at Nei til atomvåpens Ole Kopreitan vil anmelde eggkasterne. Bra. Ytringsfriheten har grunnlovsvern i Norge.

Takk og pris at det ikke er eggkasterne som skriver Grunnloven.

Da ville vel ingen av oss hatt særlig vern.

Mest lest

Arrangementer