Ukategorisert

Valg som underholdning

Sjelden har vel media dominert mer i en valgkamp. Nå skal også valget og hva du skal stemme bli lørdagsunderholdning. I kveld.

Test din stemme heter programmet, som sendes på NRK 1 kl. 1955. Direkte. NRK gjør underholdning av valget, men ikke altfor ”lett”; det skal ikke være livemusikk i programmet (!).

NRK har tatt på alvor at mange bestemmer seg siste uken av valget. De har kanskje også merket seg hvor mange som har tatt valgtesten i for eksempel Aftenposten og Nettavisen? Valg interesser og engasjerer. Folk tar valgtestene, og sender inn spørsmål til nettmøter med politikerne. Det hjelper sikkert at årets valg er det mest polariserte og ideologiske i efterkrigstiden – samtidig som det er mange usikkerhetsmomenter.

For å kunne lage et helt program av sin egen valgtest, har NRK bestemt seg får sjekke ”om mytene stemmer”, og har derfor plukket ut et testpanel, omtrent som fjorårets IQ-test. Men ikke helt, for det finnes naturligvis ingen fasit i en valgtest. Det er du og dine holdninger som skal frem i lyset – for kanskje å veilede deg i partivalget ditt om en drøy uke. Hvis du er usikker.

6 testgrupper er plukket ut, og skal svare på 36 påstander. Disse gruppene er; direktører, småbarnsforeldre, religiøse ledere, førstegangsvelgere, kvinnelige bønder – og Jan Johansen’er (efter programmet til Kristine Koht for en tid tilbake).

Selve testen legges ut på NRKs hjemmesider på internett, lørdag kl. 1800.

Tags:

Mest lest

Arrangementer