Ukategorisert

Planlegger et rødere Norge

Sosialistpartienes økonomiske og organisatoriske støttespillere, og de ideologiske premissleverandørene planlegger allerede et rødere Norge.

Idag møttes de ifølge VG på en lukket konferanse på Radisson SAS Park Hotell på Fornebu.

Hvem er initiativtagere – og hvem var der?

Blant et tyve-talls mennesker deltok også Bjarne Undheim og Harald Milli i Norges Bondelag, Wegard Harsvik i Fagforbundet, Dagsavisens kommentator Hallvard Bakke og redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen.

I følge invitasjonen VG har fått tilgang til, skal partene legge frem «de første skisser til våre politiske strateginotater» for en «sentrumvenstre koalisjon». Prosjektet blir kaldt «Norge 2015» og er finansiert av LO-forbundene Fagforbundet, LO-Stat og Norges Offiserforbund. Fagforbundet har alene bidratt med nærmere en million kroner.

Ifølge Jon Bingen, initiativtager og leder i Europaprogrammet, skal strategidiskusjonen resultere i en bok ført i pennen av Ingjald Ø. Sørheim.

Han var “queenmaker” i 1981 da en Ap-ledelse i indre oppløsning (partileder Reiulf Steen og statsminister Oddvar Nordli) måtte trekke seg efter tur, til fordel for Gro Harlem Brundtland. Som medlem i Gros partilag på Bygdøy ringte han rundt og ordnet støtteopprop og telegrammer for Gro – inn til partiledelsen.

Vi tillater oss å minne om vår artikkel “Bondefanget Ap-leder“, i kjølvannet av det mye omtalte Brennpunkt-programmet på NRK nylig.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?
    Det blir mindre undertrykkelse i verden når kvinner har de samme individuelle rettigheter som menn.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?
  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.