Ukategorisert

Planlegger et rødere Norge

Sosialistpartienes økonomiske og organisatoriske støttespillere, og de ideologiske premissleverandørene planlegger allerede et rødere Norge.

Idag møttes de ifølge VG på en lukket konferanse på Radisson SAS Park Hotell på Fornebu.

Hvem er initiativtagere – og hvem var der?

Blant et tyve-talls mennesker deltok også Bjarne Undheim og Harald Milli i Norges Bondelag, Wegard Harsvik i Fagforbundet, Dagsavisens kommentator Hallvard Bakke og redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen.

I følge invitasjonen VG har fått tilgang til, skal partene legge frem «de første skisser til våre politiske strateginotater» for en «sentrumvenstre koalisjon». Prosjektet blir kaldt «Norge 2015» og er finansiert av LO-forbundene Fagforbundet, LO-Stat og Norges Offiserforbund. Fagforbundet har alene bidratt med nærmere en million kroner.

Ifølge Jon Bingen, initiativtager og leder i Europaprogrammet, skal strategidiskusjonen resultere i en bok ført i pennen av Ingjald Ø. Sørheim.

Han var «queenmaker» i 1981 da en Ap-ledelse i indre oppløsning (partileder Reiulf Steen og statsminister Oddvar Nordli) måtte trekke seg efter tur, til fordel for Gro Harlem Brundtland. Som medlem i Gros partilag på Bygdøy ringte han rundt og ordnet støtteopprop og telegrammer for Gro – inn til partiledelsen.

Vi tillater oss å minne om vår artikkel «Bondefanget Ap-leder«, i kjølvannet av det mye omtalte Brennpunkt-programmet på NRK nylig.

Tags:

Mest lest

Arrangementer