Ukategorisert

Er det så nøye, da?

Sosialistene har begynt å misbruke statens makt – før regjering deres har tiltrådt!

Idag ble det kjent at lederne i Ap, SV og SP allerede har underskrevet kontrakt med investoren Sven Erik Bakke på vegne av staten. De har avtalt at staten skal kjøpe Bakkes prakteiendom på Huk. Hensikten er å rive gjerdene og åpne stranden som tilhører eiendommen, for allmenheten.

Bakke hadde opprinnelig tenkt å rive praktvillaen (fordi den er preget av råte og andre skader), og bygge 10 leiligheter.

Grunnen til at de rødes partiledere hadde det så travelt at de ikke kunne vente på å besitte den formelle makten i landet, var at Bakke allerede hadde fått inn et bud på eiendommen.

Det er synd man må minne en kapitalist på at eiendomsrett og avtalefrihet også innebærer retten til å si nei til en kjøper. Spesielt når kjøperen er staten, og når budgiverne opptrer uten nødvendige fullmakter.

Hvem har gitt Haga, Halvorsen og Stoltenberg fullmakt til å opptre på vegne av staten?

De undertegner for en regjering som ikke har tiltrådt, trygge på å få aksept for kjøpet av Stortinget – fordi partiene deres har flertall der. Dét Stortinget har ikke kommet sammen ennå, og er ikke konstituert.

Sjelden har vi sett så slurvete omgang med formaliteter hos våre rikspolitikere. Det er nesten så vi er tilbake i Haakon Lies velmaktsdager, da statens makt ble brukt til å overvåke Aps konkurrenter og motstandere.

Lov om ferdsel i strandsonen er misbruk av statens makt mot den private eiendomsretten. Sosialistene har vi aldri mistenkt for å ha særlig respekt for eiendomsretten – men med SP er det annerledes. Blant sine kjernevelgere har partiet i mange år hatt private grunneiere – bøndene. Nå gir SP sin tilslutning til at staten kan bruke sin makt og økonomiske styrke til å kjøre over privat eiendomsrett.

Efter vår mening burde Riksrevisjonen, når den tid kommer, påtale denne avtalen – som inngått uten nødvendige og gyldige fullmakter.

Vi regner med at sosialistene vil påpeke at de har makten (snart) – dermed besitter de retten også. Til å gjøre som de vil.

Stoltenberg, Halvorsen og Haga demonstrerer en bedrøvelig holdning: Formaliteter – er det så nøye, da?

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
VamPus
16 years ago

Er det ikke prisverdig at sosialistene gjør noe for de fattige da? Vaske-Bakke hadde sikkert veldig bruk for de 30 millionene altså.. og jeg mener, hva er vel 30 mill blant venner?

Pleym
Pleym(@pleym_2)
16 years ago

Nettopp, blant venner. Som kjent er jo sosialdemokratene mer opptatt av store firmaer og investorer enn av små og mellomstore bedrifter. Vi har allerede sett Stein Erik Hagen logre for LO-lederen. Flere av hans kaliber vil følge. De store har som kjent råd til å betale lobbyister for å skaffe seg særfordeler, i tillegg til å har råd til å ansette folk til å ta seg av det offentlige skjemaveldet. Slike fordeler har ikke små og mellomstore bedrifter. De tilhører ikke sosialdemokratiets velgere likevel, mens store kan skape problemer hvis de tar med seg kapitalen og reiser – og legger… Read more »

Kombat-Kåre
Kombat-Kåre
16 years ago

##Det er synd man må minne en kapitalist på at eiendomsrett og avtalefrihet også innebærer retten til å si nei til en kjøper. Spesielt når kjøperen er staten, og når budgiverne opptrer uten nødvendige fullmakter.## Nå brukte Bakke faktisk denne «valgfriheten» til å velge å si JA til å selge. Eller skal han utelukkende si nei bare for å gjøre det vanskelig for de rødgrønne? Selv var jeg i mot at de rødgrønne kjøpte eiedommen, siden den var fryktelig dyr.. kunne fått mye fin strandlinje dersom man hadde ventet litt på gunstigere tilbud! Men dog, jeg velger å glede meg… Read more »

Fra arkivet