Ukategorisert

«Lykken er»

en post på statsbudsjettet. Derfor strømmer kravene til sosialistene idet de benker seg sammen på Soria Moria. Du og jeg får regningen.

I 1971 sang Hanne Krogh «Lykken er» av Arne Bendiksen i Grand Prix. Liberalister mener som kjent at innholdet i lykke-begrepet varierer fra person til person. Nettopp derfor bør det være grenser for statens makt – og for hva politikere skal blande seg bort i. Men om den oppfatningen er vi sørgelig alene. Selv konservative synes det er helt ok at oppgaver de mener er viktige, får en post på statsbudsjettet. Vi synes de kan finansiere slikt selv.

De som mener at det meste er så viktig at staten må finansiere, er naturligvis sosialistene. Derfor er en sosialistisk politikers største lykke å finne en gruppe ingen andre har oppdaget ennå. Gruppen kan defineres som «svak» og dermed få en post på statsbudsjettet. Ulike grupperinger som synes det er for slitsomt å ordne inntektene selv, ønsker seg en post på statsbudsjettet. Da er det meste gjort.

Slike grupper og politikere finner hverandre, og søt musikk oppstår. «Babyen» som ofte blir resultatet av slike lykkestunder, er en ny post på statsbudsjettet. Aftenposten har noen av kravene sosialistene nå blir møtt med.

Du og jeg får regningen. Det hjelper dessverre ikke å holde hardt på lommeboken. Det er bare å bla opp og betale.

I fire lange år.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer