Ukategorisert

«Lykken er»

en post på statsbudsjettet. Derfor strømmer kravene til sosialistene idet de benker seg sammen på Soria Moria. Du og jeg får regningen.

I 1971 sang Hanne Krogh «Lykken er» av Arne Bendiksen i Grand Prix. Liberalister mener som kjent at innholdet i lykke-begrepet varierer fra person til person. Nettopp derfor bør det være grenser for statens makt – og for hva politikere skal blande seg bort i. Men om den oppfatningen er vi sørgelig alene. Selv konservative synes det er helt ok at oppgaver de mener er viktige, får en post på statsbudsjettet. Vi synes de kan finansiere slikt selv.

De som mener at det meste er så viktig at staten må finansiere, er naturligvis sosialistene. Derfor er en sosialistisk politikers største lykke å finne en gruppe ingen andre har oppdaget ennå. Gruppen kan defineres som «svak» og dermed få en post på statsbudsjettet. Ulike grupperinger som synes det er for slitsomt å ordne inntektene selv, ønsker seg en post på statsbudsjettet. Da er det meste gjort.

Slike grupper og politikere finner hverandre, og søt musikk oppstår. «Babyen» som ofte blir resultatet av slike lykkestunder, er en ny post på statsbudsjettet. Aftenposten har noen av kravene sosialistene nå blir møtt med.

Du og jeg får regningen. Det hjelper dessverre ikke å holde hardt på lommeboken. Det er bare å bla opp og betale.

I fire lange år.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
VamPus
16 years ago

Siden Stoltenberg tok til ordet i sin månedlige kronikk i DN at staten også har ansvar for enkeltmenneskets lykke, så har Foreningen for VamPus’ Velvære (FVV) fremmet følgende ønsker til regjeringen: En VamPus må få: – 50 par sko (altså; sko med hæler, ikke praktiske sko..*urk*) – eget program på TV – et drink-budsjett på rundt 5000,- kroner måneden (er man singel må man jo ut og møte folk) – betalt sitt støttemedlemskap til Elixia (igjen, som singel må man se representativ ut) – nok penger til å dekke uforutsette utgifter – en større leilighet på Løkka – 6 bøker… Read more »

Ø
Ø
16 years ago

Jeg er ikke så opptatt av detaljene, bare jeg får 6850 i måneden + strøm og husleie så er jeg fornøyd. Skal bli deilig å bytte ut Lånekassen med Trygdekontoret som min primære inntektskilde slik at kan gå opp i levestandard og slippe å betale tilbake noe.

Fra arkivet