Ukategorisert

Kirken ut av Oslo?

Senterpartiet har konkretisert planene om å flytte 6000 statlige arbeidsplasser ut av Oslo. De vil ha Kirken ut av Oslo. Hvorfor ikke ut av staten?

Partiet fikk i valgkampen kritikk for ikke å være mer konkret om hvilke statlige arbeidsplasser som skal flyttes fra Oslo og ut i distriktene. Nå er katten ute av sekken: Kirkens administrasjon skal til Trondhjem – og Krigsskolen skal til Rena.

Nidaros er sentrum i norsk kirkehistorie. Derfor bør kirkeadministrasjonen flyttes dit, biskopen av Nidaros bør være preses i bispekollegiet – og kirkemøtet bør møtes fast i Trondhjem.

Vi synes det ville vært mye bedre om Senterpartiet tok skrittet fullt ut – og fikk flyttet kirken ut av staten. Så slipper politikerne å ta stilling til hvor kirken plasserer seg i landskapet.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Harald, Oslo
16 years ago

Noe av det jeg håpte å få ut av denne (akk så grusomme og) historisk venstrevridde regjeringa var faktisk at de skilte kirke og stat.

Men jeg håper vel forgjeves, sosialistene vil ikke redusere statsstyring av noe.

Wilhelm
16 years ago

Det er vel bare SV som er for å skille stat og kirke. Tror ikke DNA er det, og tviler sterkt på at SP er det.

Sverre B
Sverre B
16 years ago

Hold ut, folkens! Kirken vil bli skilt fra staten. Spørsmålet er kun når.
La oss håpe at kjønnsnøytral ekteskapslov vil fremskynde prosessen. Kanskje selv en sosialistregjering kan gjøre noe bra? Flaks, i tilfelle.

Morten Dahl Hermansen
Morten Dahl Hermansen
16 years ago

Blant alle de håpløse, distriktsfascistoide tiltakene som Sp kan komme med, er flytting av KS til Rena det eneste som holder mål. Jeg var innom KS,Linderud forleden. og det er pt. en patetisk opplevelse. At man utdanner creme de la creme av norges offiserer er far gone. Etter at Godal/Devold-doktrinen har blitt iverksatt ser hele leiren ut som en underoffisersforlegning i Pyongyang. Et revitalisert KS på Rena er gefundenes fressen for oss sneversynte militarisrer 🙂 Hva angår øvrig utflytting, f.eks kirken, så er det min oppfatning at en relokalisering bør komme som et resultat av en adskillelse mellomkirke og stat.… Read more »

Fra arkivet