Ukategorisert

Ja, skatt er noe svineri!

I VG kan vi lese om at tiggere som selger =Oslo nå kan risikere å betale skatt. Dette reageres det på som urettferdig! Welcome to the club!

Selvsagt er det urettferdig med skatt. Selvsagt er det urimelig å kreve inn skatt fra fattige tapere som for første gang (?) i sitt liv faktisk lever av noe annet enn trygd og sosialhjelp.

Våkn opp! Slik er velferdsstaten. Gode handlinger straffes, dårlige handlinger belønnes. Det er imidlertid absolutt på sin plass at også velmenende, «snille» mennesker får føle denne byrden på kroppen på lik linje med oss andre. Vi får nesten håpe at =oslo og selgerne får et skattekrav over seg som leder til konkurs…

På den måten kan de kanskje se den reelle, virkelige effekten av skatt: ødeleggelsen av produktive arbeidsplasser. Noe man ikke til daglig merker fordi utbetalte trygder er mer synlige enn ikke-synlige, potensielle arbeidsplasser som bukker under på grunn av skatteuhyret.

Skatt er noe svineri, og vi kan jo glede oss over enhver heldig jævel som slipper unna med noen kroner. Skattesnytteri er positivt, moralsk og samfunnsnyttig. Det er lov å bekjempe og beskytte seg mot organisert kriminalit (=skatt om noen skulle være i tvil). Samtidig er det også bra at ondskapen løftes frem i lyset, og at ofrene synes.

Kanskje hadde det faktisk vært slik at dersom vi ikke hadde hatt skatt, hadde ikke disse menneskene solgt =oslo, fordi det da hadde vært tilstrekkelig med «vanlige» arbeidsplasser til dem…?

Mest lest

Arrangementer