Ukategorisert

Kikkerne

blant oss får gode dager igjen. Sosialistene gjeninnfører Se og Hør-politikk; skattelistene – kikkernes ultimate orgasmeopplevelse skal igjen bli allment tilgjengelig på internett.

Fredag legges skattelistene for 2004 ut igjen, allerede kl. 0300 om natten (!). I tre uker er det fritt frem for alle som vil gjøre seg opp en mening om naboens forbruk svarer til inntekt og formue som er oppgitt til myndighetene. Også kriminelle kan fryde seg over at Skatteetaten gir dem god hjelp i å finne potensielle ofre.

At listene bare ligger ute i 3 uker, kan vi takke Samarbeidsregjeringen for. Den innførte klare begrensninger i kikkernes muligheter. På den begrensede tiden skulle det likevel være mulig å få kopiert ned det meste av det man ønsker å vite om familie, venner og uvenner, naboer og andre man måtte ønske å grafse i privatlivet til.

Årets begrensning blir dessverre ikke stående. Sosialistene livnærer seg som kjent av misunnelse, og synes derfor at Se og Hør-politikk, der man kikker alle og enhver i kortene (inkluderer i lommeboken og under dynen) er helt uproblematisk.

At skattelistene bare forteller en flik av sannheten, og til og med kan være ganske misvisende, er ikke noe problem. Å tro at man vet noe, er som kjent nok til å utbasunere det for all verden, og dyrke fordommer, misunnelse og andre lumre drifter. For slik fungerer Se og Hør-segmentet i befolkningen. Se og Hør er som kjent ukebladet ingen leser men alle kjenner innholdet i. Bladet som lever av sladder og rykter, og ikke forstår forskjellen på glade begivenheter som bryllup og barnedåp – og mindre glade begivenheter som skilsmisser.

Sosialistene skal åpne for innsyn, som er deres nytale for kikkermentalitet. Gad vite om innsyn er ordet Jens Stoltenberg vil bruke hvis noen står og ser på datteren hans gjennom vinduet.. Folk flest liker ikke at noen kikker inn av vinduene våre, lytter på telefonsamtalene, eller får snusen i bankutskriften.

Hvorfor skulle det være annerledes med inntekts- og formuesforhold?

Personvernet har dårlige kår i Norge – mens misunnelsen gjødsles hver eneste dag.

Tjener du mer enn gjennomsnittet, investerer du i aksjer – eller skaper din egen bedrift, blir du mistenkeliggjort. ”Det kan da ikke være bare ærlig arbeid”, er omkvedet. Fremfor å oppmuntre til å utdanne seg, jobbe hardt, investere – eller starte sin egen arbeidsplass, har noen gjort det til politikk å gjødsle og dyrke misunnelsen blant folk.

De kalles sosialister.

Mest lest

Arrangementer