Ukategorisert

Hvem er vår tids viktigste intellektuelle?

Prospect and Foreign Policy har laget en liste over aktuelle kandidater, og begrunner valget av dem. Vil du ha med Hernando de Soto, Bjørn Lomborg og Vargas Llosa – eller Noam Chomsky, Naomi Klein og Eric Hobshawm? Du kan stemme!

Litt sent oppdaget jeg et oppslag på blog’en til Johan Nordberg (01.10), og skynder meg derfor å legge ut linken, til glede for de av Liberalerens lesere som ennå ikke har stemt.

Prospect and Foreign Policy har altså laget en liste over kandidatene til vår tids viktigste intellektuelle. Antallet kandidater du kan velge mellom, er 100. Du kan gi din stemme til 5 av disse 100.

Hvorfor folk som Milton Friedman og Alexander Solsjenitzyn ikke er med? Fordi kandidatene ikke bare må være i live, men fortsatt aktive i offentlig debatt.

Jeg valgte meg mine 5 med letthet.

Ut og stem!

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
    Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
  • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
    Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
  • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
    Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?