Ukategorisert

Nyheter på Bauta bøker

Den eminente nettbokhandelen Bauta bøker har fornyet sitt sortiment. Bauta Bøker er idéleverandør til den liberale høyresiden. Bauta Bøker er spesialbokhandelen for bøker i den liberale idétradisjon.

NYHETER

COMMON SENSE ECONOMICS, av James Gwartney, Richard L. Stroup, Dwight R. Lee
Common Sense Economics – What Everyone Should Know about Wealth and Prosperity, er en svært god innføring i økonomi fra trioen Gwartney, Stroup, Lee. Den har fått god omtale av «alle»! «This book provides the ABC of how the world creates wealth without anyone having to be in charge because of market incentives – people are free to specialize, and by focusing on what they can do best for themselves, do unintended good forb the rest of us. There is no other route to human betterment and poverty reduction.» – Vernon Smith, Nobelprisvinner 2001
Kr 200,-

THE AGE OF REAGAN, av Steven Hayward
The Age of Reagan – The Fall of the Liberal Order 1964-1980, er en grundig innføring i de historiske og politiske begivenhetene som ledet til «Reagan æraen». Barry Goldwaters presidentkampanje, presidentene L.B Johnson og Richard Nixon, det pessimistiske 70-tallet, Carter… En spennende og lærerik bok, som gir oss god innsikt om denne viktige, og vanskelige perioden. Forfatteren, Steven Hayward, arbeider ved tankesmien Pacific Research Institute for Public Policy i San Fransisco, og ved University of Ohio.
Kr 320,-

AYN RAND
Overlook Illustrated Lives er en stilsikker bokserie som tar for seg viktige forfattere. Bøkene er i innbundet utgave, og inneholder i tillegg til den biografiske teksten også en rekke fotografier, presentasjoner av originalomslag osv. Her er det den russisk-amerikanske forfatterinnen Ayn Rand som presenteres. «Ayn Rand was instrumental in significantly broadening the scope of my thinking, and was clearly a major contributor to my intellectual development, for which I remain profoundly grateful to this day.» – Alan Greenspan
Kr 200,-

MINERVA nr 3-05
Tidsskriftet Minerva er ute med nytt nummer, og kan blant annet by på følgende: Den moderne konservatismens fremste utfordringer av Michael Tetzschner – Ny sosial markedsøkonomi av Dag Ekelberg – Politikk i en globalisert verden av Paul Chaffey – Fremtiden er multilateral av Anne Kristine Jensen – Irak-krigen: Krigsmotstand eller krigersk motstand av Truls Wyller – Liberal Feminisme: Lika rättigheter är alltid rätt – av Maria Ludvigsson – Minervasamtalen: Nina Witoszek i samtale med Nils August Andresen – Gabe Hudson og den litterære krigskanon av Aslak Nore – Journalister for Jens? av Terje Svabø. Svært bra også denne gang fra Minerva-redaksjonen. Anbefales!
Kr 70,-

TILBUD TIL BAUTA-ABONNENTER

Her er tre bøker som kanskje er litt utenfor vårt kjerneutvalg, men som vi likevel tror vil interessere mange. Bøkene kan kun bestilles ved å maile bauta@bauta.no, de er ikke lagt ut på våre websider. Vi har kun få eksemplarer av hver bok, så her gjelder «først til mølla-prinsippet.»

USEFUL IDIOTS, av Mona Charen
«How liberals got it wrong in the cold war and still blame America first.» I denne New York Times-bestselgeren tar den amerikanske kommentatoren og journalisten Mona Charen for seg den amerikanske venstresiden og dens talsmenn i politikk, showbusiness og media. Martin Sheen, Jesse Jackson, Dan Rather, Noam Chomsky og en rekke andre blir beørig omtalt. Dette er en god gjennomgang av venstresidens vrangforestillinger og gjentatte feilslutninger. «This valuable book documents the extent of liberal bias in American political commentary. It is simultaneously insightful, delightful, and deeply disturbing.» – Jeane Kirkpatrick, tidligere FN-amnassadør for USA.
Kr 230,-

AN END TO EVIL – HOW TO WIN THE WAR ON TERROR, av David Frum, Richard Perle
Dette regnes for å være «dokumentet» som gjelder for dagens amerikanske administrasjon på det utenrikspolitiske området. «Richard Perle is the intellectual guru of the hard-line neoconservative movement in foreign policy… He has profound influence over Bush policies and officials in the competition for the hearts of the president and his national security adviser, Condoleezza Rice.» – Dana Milbank, The Washington Post.
Kr 240,-

KONG CARL – en uautorisert biografi
Carl Hagen har satt tydelige spor etter seg i norsk politikk: FrP er nå det desidert største partiet på borgerlig side. Han er en dyktig kommunikator, og en dyktig populist. I over 25 år har han vært den ubestridte leder i Fremskrittspartiet – en posisjon han har tviholdt på ved hjelp av utrenskninger, konspirasjoner og regelrette kupp. I denne kritiske biografien får du et innblikk i politikkens brutale spill, og du kommer tett inn på den slu maktpolitikeren og personen Carl I. Hagen. Du får den kun fra Bauta Bøker.
Kr 100,-

LIBERALISME PÅ NORSK

ØKONOMI PÅ 1-2-3 (Originaltittel: Economics in One Lesson) av Henry Hazlitt
Denne klassikeren får du i norsk utgave for kun kr 100,- Dette er en fremragende innføring i samfunnsøkonomiske prinsipper. «Hazlitt var en anerkjent økonom, men kanskje fremfor alt en fremragende popularisator og pedagog. Det er å håpe at hans bok blir lest av folk ansatt i organisasjonene, i departementene og styringsverk og fremfor alt av utøvende politikere.» – Egil Bakke i forordet http://www.bauta.no/?page=bok&id=51
Kr 100,-

LIBERALISME PÅ NORSK
Dette er en samling med de beste artiklene fra det liberalistiske tidsskriftet «Ideer om frihet». En rekke temaer behandles ut i fra et liberalistisk perspektiv. Både interessant og morsomt. Inneholder flere klassiske artikler fra en rekke kjente skribenter og forfattere. http://www.bauta.no/index.php?page=bok&id=156Kr 150,-

www.bauta.no

Tags:

Mest lest

Arrangementer