Ukategorisert

Globaliseringsdebatten

er her for fullt, på grunn av WTO-forhandlingenes siste utvikling. Flere enn SP vil rive seg i håret over å måtte ta ansvar akkurat nå. Vil du være godt rustet til debatten?

Bauta Bøker har den rette ammunisjonen for deg som vil overbevise venner, naboer, kolleger og kjæresten om globaliseringens fordeler. Og ta nakketak på dem som ønsker Berlinmuren aldri var revet – og vil bygge kopi rundt Norge:

Free Trade Today, av Jagdish Bhagwati
Et sterkt forsvar for globaliseringen. Jagdish Bhagwati er professor ved Colombia University, og har vært rådgiver for WTO, GATT og FN. » One of the best things about the book is that it confounds stereotypes. Mr. Bhagwati, it emerges clearly, is a liberal in both the old and the new senses of the word: he is for free trade, but he is for ambitious social policies to.» – The Economist

Åpen verden – et forsvar for globaliseringen, av Jan Arild Snoen
«Åpen verden: Et forsvar for globaliseringen» er den første utgivelsen fra tankesmien Civita, og det er virkelig en glimrende start! Hoveddelen av boken er skrevet av Jan Arild Snoen, som presenterer et glitrende forsvar for globaliseringen, med argumenterer som er klare og godt empirisk fundert. Blant de andre som bidrar er Henrik Syse, Paul Chaffey, F.Mikael Sandström, Nils Petter Gleditsch og Håvard Hegre. Anbefales!

www.bauta.no

Tags:

11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kombat-Kåre
Kombat-Kåre
16 years ago

Jada, jada.. alle dere som er for globaliseringen er de snille frihetsforkjemperne, mens alle andre er kommunister som vil slavebinde folket og bygge Berlinmurer.

For å komme med et en motvekt, og kanskje skape litt seriøs debatt, (i motsetning til artikkelforfatteren) les denne artikkelen i dagens utgave av Klassekampen her:
http://www.klassekampen.no/Arkivsamling/Arkiv/2005/Oktober/13/289569

John Galt
John Galt
16 years ago

En fransk bondeleder som motvekt; intet mindre! Hva er det du egentlig er ute etter Liberaleren for? Det må vel selv for deg være åpenbart at de som skriver her hverken har skjulte agendaer eller dunkle hensikter, men ønsker å diskutere aktuelle samfunnsspørsmål med et liberalt utgangspunkt. Tror ikke hverken navnet («Liberaleren») eller den publiserte redaksjonelle linjen skulle tilsi at man ønsker å belyse saker fra kommunisters ståsted og med deres utgangspunkt. Det ligger i sakens natur at det er nettopp den ufrihet – ufrihet – kommunisme, sosialisme, anti-globalisme osv står for, som er det liberale tankesetts eksakte motsetning. Din… Read more »

Kombat-Kåre
Kombat-Kåre
16 years ago

##Din variant av ‘seriøs debatt’ er å sitere bondeledere som er de som aller tydeligst har personlige næringsinteresser knyttet til utfallet av saken. ##

Så det er seriøst å karakterisre den ene siden som snille, og den andre som slemme?
Jeg la inn et innlegg som ga informasjon fra et litt annet ståsted, uten at det bør være noe mindre galt for det?
Men om du vil: Jeg velger å høre på bonden. Det er tross alt han som rammes, og ikke vi som sitter her og diskuterer.

John Galt
John Galt
16 years ago

Aksel Nærstad, tidligere leder i RV, er mannen som skal rette opp inntrykket? Som jeg spurte om i forrige innlegg : føler du Liberaleren plikter å bringe til torgs resonnementer som bygger på diametralt motsatt samfunnssyn enn seg selv, all den tid Liberaleren har et helt klart politisk ståsted og har som formål å belyse nyhetsbildet fra en liberal vinkel? Du må nesten se mitt første innlegg i det perpektiv at DU beskylder Liberaleren for ‘useriøs’ debatt -> jeg svarer deg at Liberaleren har et LIBERALT politisk grunnsyn, og aldri har forsøkt å skjule det. Uten at jeg leser Klassekampen… Read more »

Borgar
Borgar
16 years ago

Vil bare gripe tak i utsagnet om at det er bonden som rammes ikke vi andre.

Det norske landbruket er et gigantisk tapsprosjekt for det norske folk, og den enorme mer kostnaden blir selfølgelig betalt av ola og kari skattebetaler og matforbruker.

Dette dreier seg ikke bare om noen titusener bønder, men de resterende 4,5 millioner nordmenn, som med frihandel selv vil kunne velge om de vil støtte norsk landbruk. Noe som i følge bøndene 80% vil gjøre, så da er ikke dette uansett noe enormt problem for landbruket.

Kombat-Kåre
Kombat-Kåre
16 years ago

Personangrep kan vi spare oss for John Galt..

John Galt
John Galt
16 years ago

Personangrep? Er du så nærtagende at du ikke tåler å utsettes for saklig kritikk med rot i det du selv har skrevet? Hva er det du oppfatter som personangrep? Har jeg sagt du er et dårlig menneske eller noe slikt? Jeg sier at du angriper ting på galt grunnlag og argumenterer usaklig, og begrunner det med at du 1. Angriper enkeltartikler i dette fora som ubalanserte og usaklige, til tross for at de er i tråd med foraets erklærte, åpne grunnsyn. 2. At det ikke er Liberaleren, men du som opptrer usaklig, ettersom grunnlaget for kritikken din faller på punkt… Read more »

Kombat-Kåre
Kombat-Kåre
16 years ago

##Jeg vil bemerke at jeg også her refererer til at dine innlegg er usaklige, ikke du som person.##

##DU blir derimot en useriøs debattant fordi du konsekvent angriper ting på galt grunnlag.##

John Galt
John Galt
16 years ago

Å referere til deg som debattant er altså ikke et personangrep. Det er et angrep på måten du debatterer på. Jeg er svært nøye med å referere til deg ‘som debattant’, ‘dine innlegg’ osv. Det er ikke personangrep. Jeg ser ingen motsetning mellom ‘du som debattant’ og ‘dine innlegg’. Hva skal ellers en debattant dømmes på? Er alle ‘debattanter’ like seriøse? Jeg sier ikke du er et useriøst menneske, men en useriøs debattant. Jeg skal til og med være villig til å gå tilbake på at du er en useriøs debattant, ettersom du nå har svart på innlegg med en… Read more »

lakris
lakris
15 years ago

Spørsmål om Innvandrings og narkopolitikkpolitikk.

Hvilken sosialpolitikk skal gjelde med tilnærmet fri innvandring. skal gjeldende regelverk og lønnsavtaler gjelde, eller kan hvemsomhelst fallby sin arbeidskraft hvorsomhelst?
Skal nakotika kunne omsettes i et fritt marked, der markedets lover gjelder?

Fra arkivet