Ukategorisert

Gaselle eller Union?

380 arbeidsplasser på Union i Skien ble valgkampens viktigste sak. Politikerne glemte å sjekke fakta før populismen overtok. Gasellene sikrer jobbene!

Politikere av alle farver skulle plutselig føre gammeldags, statlig næringspolitikk, og Høyre-stjernen Børge Brende fremsto som LO-lederens beste venn. Fagbevegelsen har fortsatt makt nok til å få selv høyresiden til å glemme at sosialdemokratisk næringslivspolitikk har vært så mislykket at Gro Harlem Brundtlands regjeringer avlivet den allerede for 10 år siden.

Istedenfor å danse efter fagbevegelsens pipe burde Børge Brende lese en viss, rosa næringslivsavis. Da hadde kanskje fakta om verdiskaping og nye jobber fått ham til tenke seg om en gang eller fem.

Dagens Næringsliv har lenge hatt en artikkelserie om små bedrifter, kalt «gasellene». En gaselle er et selskap som har doblet omsetningen på fire år uten å tape penger og uten å ha hatt fall i omsetningen noe år.

I en artikkel 14.10 har avisen regnet ut at gasellebedriftene har skapt mer enn 18 000 arbeidsplasser på tre år, altså tilsvarede 50 Union-fabrikker.

Folkefrontregjeringens næringsminister, LOs mann, vil gjeninnføre ervervsloven for å hindre at bedrifter blir lagt ned (eller at eierne nekter å selge – som LO-lederen sa).

I dagens lederartikkel skriver DN at det viktigste ikke er å hindre nedleggelse av arbeidsoplasser, men å sørge for et klima som gjør det enklere å skape nye.

Vi er hjertens enige – men sosialistene er som kjent ikke opptatt av å skape verdier, men dele og gi bort det andre har skapt.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Johan Andorsen
Johan Andorsen
16 years ago

I et valgår er alt mulig…At Børge Brende i Union-saken tilsynelatende prøvde å «berge» arbeidsplassene, må være en direkte konsekvens av at saken dukket opp under valgkampen. Det er ikke ukjent at politikere er villige til å strekke seg svært langt for å sikre seg selv og sitt parti et godt valgresultat, med feberaktige utspill som resultat. Etter valget er det eneste fornuftige å glemme alt som ble sagt under valgkampen, fordi hovedhensikten var å sikre seg gjenvalg. Børge Brende er nok sørgelig klar over at næringslivet er under stadig utvikling og endringer, men i en opphetet situasjon med bedriftsnedleggelser… Read more »

Pleym
Pleym
16 years ago

Hvis han ikke kan vinne valget på de rette løsningene, forankret i den riktige ideologien, fortjener han å tape. Og det gjorde han..

Fra arkivet