Ukategorisert

Fagforeningsfradraget øker! Send brev til Jens!

Idag har Kristin Halvorsen (SV) lagt frem LO-regjeringens forslag til statsbudsjett. Som ventet tilbakebetales LO-medlemmene for sitt bidrag til sosialistenes valgseier i september.

Skattefradraget for fagforeningskontingent øker, naturligvis. Dermed er det du og jeg som betaler, når kollegaen eller naboen har tatt et selvstendig valg om å melde seg inn i en fagforening. Selv er jeg vant til å betale av egen lomme for de medlemskap jeg har, enten det er FRIdemokratene, Venstre, Amnesty eller Tibetforeningen.

Fradraget for fagforeningskontingent økes med 450 kroner til 2.250 kroner.

Dagen Valla-regjeringen tiltrådte, foreslo jeg her på Liberaleren at hvis du er enig med meg i at folk bør betale for de valg de foretar, så gjør du som jeg; sender et brev til Jens Stoltenberg og protesterer på at vi får regningen på skatteseddelen for dem som har valgt å melde seg inn i en fagforening.

Du finner begrunnelsen for mitt syn her.

Jeg gjengir brevet jeg har sendt til Jens, og oppfordrer deg til å gjøre det samme:

Til statsminister Jens Stoltenberg

Jeg har hørt at regjeringen vil gi fagorganiserte rett til å trekke fra hele medlemskontingenten i fagforeningen på skatten. Idag er statsbudsjettet lagt frem, med fasit: Fradraget for fagforeningskontingent økes med 450 kroner til 2.250 kroner.

Jeg er tilhenger av full organisasjonsfrihet. Selv har jeg valgt å ikke organisere meg, fordi den aktuelle fagforeningen gir pengestøtte til og har organisert samarbeid med partier jeg ikke støtter.

Hvis regjeringen foreslår fullt skattefradrag for fagforeningskontingenten, betyr det at jeg må betale regningen for et valg andre har tatt – helt frivillig. Dette synes jeg er urimelig.

Jeg har respekt for at andre organiserer seg, og mener at de også bør ha respekt for valget jeg har tatt – om ikke å organisere meg. Å sende meg regningen for sine valg, er respektløst.

Jeg ber deg sørge for at regjeringen ikke går videre med forslaget.

For du er vel statsminister for alle som jobber – ikke bare for de som organiserer seg?

Jeg håper på positivt svar.

Mvh. …

Hvordan sende brevet til statsministeren:

Sendes på epost postmottak@smk.dep.no – eller her.

Pr brevpost til Statsministerens kontor
Akersgaten 42
Postboks 8001 Dep.
0030 Oslo

Pr. fax til 22 24 95 00

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer