Ukategorisert

Alt vi betaler for..

.. over skatteseddelen er ikke til å tro. Det gjør vel knapt våre svenske naboer, heller. Tror det de hører, om regningen de fikk av Systembolaget.

Svenskenes svar på Vinmponopolet, Systembolaget, holdt intern fest, til 14 millioner kroner. Regningen endte hos skattebetalerne, naturligvis. Hva eller, Systembolaget er jo eiet av staten!

Om strømforbrukerne på Romerike har betalt for noen av de vannvittige anskaffelsene til det interkommunale vannverksselskapet, er ikke godt å vite, men Aftenposten lister dem opp idag, både i ord og bilder.

Så lenge staten både vedtar rammene for enhver forretningsmessig virksomhet gjennom lover og forskrifter, beskatter dem, og avgjør hva som er lovbrudd og hvordan straffen bør være – bør ikke staten selv være aktør. Det samme gjelder for kommunene og fylkeskommunene. Det offentlige bør kjøpe tjenester av private tilbydere, uansett om det er komersielle selskaper, stiftelser eller andre selskapsformer.

Selskaper i offentlig eie åpner for samrøre mellom politiske beslutninger og forretningsdrift, og for kameraderi gjennom styreposisjoner etc.

Derfor: Kutt ut all offentlig forretningsdrift!

Kanskje krymper det skatten vår også..

Mest lest

Arrangementer