Ukategorisert

Ukritisk idiotnyhet

Det er sjelden jeg blir så forarget som da jeg så på TV2-nyhetene i dag tidlig. Maken til å lage et ukritisk oppslag skal man lete lenge etter.

Jeg tar det forbehold at jeg ikke kjenner til andre fakta enn de som kom frem i innslaget på morgennyhetene på TV2. Jeg fulgte imidlertid godt med siden jeg hørte reklamenyhetssendingen (de sender jo bare det samme hver halvtime) mer enn en gang.

Essensen i saken var som følger: 130 000 blinde og svaksynte mister tilbudet om en lydavis. Grunnen er at regjeringen ikke bevilger 250 000 kr til dette på statsbudsjettet.

Ingen kritiske spørsmål ble stilt. To spørsmål melder seg umiddelbart.

1) Brukerne av lydavisen skryter på seg at det er 130 000 som mister dette tilbudet. Det kan være at det finnes så mange blinde- og svaksynte hvis du inkluderer alle som har mer enn normal brillestyrke, men å anta at dette er det reelle tallet med brukere eller potensielle brukere er selvsagt overdrevent sprøyt. Det er utrolig hvordan media bare tar tall som de blir presentert av en politisk pressgruppe og kjører dem gjennom kverna uten kontakt med en fungerende menneskelig hjerne.

2) La oss anta at tallet er 1000 ganger for stort, at det er snakk om 130 reelle brukere. Nå overdriver vi denne veien bevisst, tallet er nok høyere. Grunnen er at vi skal vurdere kostnadene for brukerne, i et worst case scenario, altså færrest mulig brukere.

250 000 kr utgjør 1923 kr pr bruker. Dette utgjør 5 kr og 27 øre pr dag… Det er mye mindre enn ikke-blinde betaler for sin daglige VG eller Dagbladet. Det er omtrent på nivå med hva et abonnement på Aftenposten eller Dagsavisen koster.

Det falt tydeligvis ikke TV2-nyhetene inn å sjekke hvor mye dette egentlig er per bruker, de bare slapp forurensingen sin direkte ut over tv-seerne, hver halvtime, hele morgenen. Søppel-tv er tydeligvis ikke bare et program på TV2…

Vår oppfordring til de 130 brukerne er at de får betale nyhetene sine selv slik som andre mennesker! Og er de flere så blir det enda billigere!

Tags:

Mest lest

Arrangementer