Ukategorisert

Si nei, Svabø!

Flere medier melder i dag at lederen for tenketanken Civita, Terje Svabø skal gi sosialistregjeringen medietrening. Han bør si nei til et slikt oppdrag.

Tidsskriftet Propaganda melder at det er Statsministerens kontor som er iferd med å engasjer Svabø – som privatperson. Ikke som leder for Civita.

Det er ikke uvanlig at høyt profilerte og erfarne mediefolk tar oppdrag både for partier, bedrifter, organisasjoner og andre som er identisk med oppdraget Svabø nå får. Det er heller ikke underlig at profesjonelle aktører forstår at god fremtoning i media er viktig i våre dager.

Imidlertid er det spesielt at lederen for en nyetablert tenketank som politisk kan plasseres på høyresiden tar private oppdrag for en nyvalgt sosialistregjering. Vi er naturligvis flere som håper at denne regjeringen går i oppløsing innen perioden er over, eller gjør så mange tabber at den blir en sittende vits. Djupedal er iferd med å bidra til begge deler, vil vi tro.

At Svabø i denne situasjonen skal bidra til at regjeringens fremtoning blir mer profesjonell, er uheldig. Spesielt fordi han er leder av Civita – som skal gi høyresiden ideologisk ammunisjon, og samtidig bidra til samfunnsdebatt på sine premisser. Kan Civita ha en leder som privat hjelper ”fienden”?

Det kan vi vanskelig forestille oss.

Vi har tidligere skrevet at liberalister spesielt og høyresiden generelt bør bidra til at private løsninger får størst mulig utbredelse og anerkjennelse, og samtidig stille krav til at der det offentlige har monopol skal konkurranse inn.

Selv om Svabøs private oppdrag for sosialistregjeringen som er finansiert og innsatt av LO ikke kommer helt i samme kategori, burde Civitas leder slutte seg til Liberalerens oppfordring om å gi privat sektor og det sivile samfunn størst mulig utbredelse og sterkest mulig støtte.

Terje Svabøs mediekursing av Gerd-Liv Vallas stormtropper er et dårlig bidrag.

Derfor anbefaler vi Terje Svabø å si nei til forespørselen om å gi sosialistene medietrening!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer