Ukategorisert

Magazinet – for selektiv ytringsfrihet

Liberaleren mener at den såkalte blasfemiparagrafen bør oppheves fordi den innskrenker den grunnlovsfestede ytringsfriheten. Magazinet er for å krenke islam, men ikke kristendommen.

I Danmark har det vært mye leven efter at Jyllandsposten trykket tegninger av profeten Muhammed. Som kjent er det i strid med Islam å avbilde profeten Muhammed.

Den kristne avisen Magazinet finner seg ikke i at en økende andel muslimer i Norge skal redusere ytringsfriheten, å valgte å følge eksempelet fra Jyllandsposten. Resultatet var naturligvis at redaktør Vebjørn Selbekk mottok trusler, noe han villig forteller om i Dagbladet.

I en annen artikkel er ikke Magazinet så opptatt av å verne ytringsfriheten. For Selbekk mener det er viktig å beholde blasfemiparagrafen.

For Liberaleren blir det meningsløst at ytringer muslimer oppfatter som blasfemiske skal være helt greie å fremføre (jfr. artikkelen i Magazinet), mens ytringer kristne oppfatter som blasfemiske, skal rammes av lovverket.

Blasfemi (gudsbespottelse) må enten gjelde alle religioner, eller ingen. Ikke selektivt, slik Selbekk tydeligvis ønsker.

Liberaleren er tilhenger av ytringsfrihet, selv om ytringen er blasfemisk, krenker kongehuset, eller oppfordrer til ulydighet mot lovene. Slik innskrenkningene i Grunnlovens gamle § 100 lød.

Det er bra at Grunnloven har fått en ny § 100.

Mest lest

Arrangementer