Ukategorisert

Skremmende med reiselivspolitikk

Når politikerne engasjerer seg i reiselivsnæringen er det skummelt. Det betyr mer politikk i noe markedet bør styre uten politisk innblanding. De siste signalene fra Odd Eriksen, nærings – handelsministeren, Arbeiderpartiet, bør bekymre alle, ikke bare liberalister.

Myndighetene vil stemple hotell og andre reiselivsbedrifter for å øke kvaliteten på reiselivstilbudene i Norge. Stempelet skal i følge målsetningen vise brukerne at produktet holder høy standard. Regjeringen har allerede satt ned en arbeidsgruppe som skal utrede ordningen som i følge statsråden skal være frivillig. Regjeringen kom med dette budskapet på Nord i Sør-konferansen på Hurtigruta tidligere denne uken.

For skribenten blir det umulig å forstå hvordan staten skal sette standarden på reiselivsproduktene. Hva er godt og hva er dårlig, hva er et godt hotell og hva er et dårlig hotell? Det som er bra for skribentene i Liberalerens redaksjon trenger ikke nødvendigvis å være bra for en turoperatør fra Finland. En statlig mal vil kunne føre til færre alternativ, en kjedeligere næring uten mangfoldet som mange har satt pris på. Sertifiseringsordningen er et inngrep i et marked som skal være fritt og selvstendig. Betenkelig!

Skribenten må legge til at regjeringen har en målsetning om at de som oppfyller kvalitetskravene får bruke et symbol som viser at de er godkjente av den norske stat. Dette virker som gufs fra fortiden, og gir skribenten frysninger langt nedover ryggmargen.

Statsrådens tale fra konferansen kan du lese her.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Vegard Nøtnæs
Vegard Nøtnæs
16 years ago

Som allerede motvillig skattebetaler synker skatteviljen proporsjonalt med hver påminnelse om hva skattepengene brukes til. Jeg avventer forventningsfullt planøkonomiens død, men håpet svinner.

Fra arkivet