Ukategorisert

Kong Carl abdiserer!

Idag ble det kjent at FrPs ukronede konge (formelt med tittelen formann) har sagt nei til gjenvalg. Dermed er bordet dekket for «dronning Siv».

Da Carl I. Hagen, formann i FrP siden 12.februar 1978 for et par år siden annonserte at han hadde klart planene for nedtrapping av sitt politiske virke, var Liberaleren skeptiske til sannhetsgehalten.

Efter valget i fjor ble trinn 1. og 2. i Hagens plan gjennomført; Hagen tok ikke gjenvalg som parlamentarisk leder (et verv han har hatt siden 1978), og han ble valgt til Stortingets visepresident. Siv Jensen overtok som parlamentarisk leder. Liberaleren kommenterte skiftet.

Idag er alt klart for trinn 3.: Hagen har sagt nei til gjenvalg som formann. Da er det bare for valgkomiteen å strø sand på beslutningen, ved å innstille Siv Jensen også i denne posisjonen.

Da Hagen annonserte sin avgang, kommenterte Liberaleren at det kunne han gjøre flere år før det faktisk skulle skje fordi han hadde full kontroll.

Liberaleren synset også litt om hvem som ville arve tronen. En av dem vi spådde ville komme inn i ledelsen, var Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen – og vi fikk rett. Imidlertid spådde vi feil om Torgeir Høien.

Forut for 2005-valget var det hardhendte utrenskninger av uønskede elementer, gjennom nominasjonsprosessen. Ikke at de som ble rensket ut kunne utgjort noen fare for kroningen av Siv Jensen, men Hagen er sjef så lenge han vil. Kanskje ville han fortseette striglingen av partiet før valget – og Jensens planlagte overtagelse?

En avis skriver idag at Per Sandberg er en aktuell nestformannskandidat når Siv Jensen rykker opp i partiets øverste posisjon. Skjer dette, får Liberaleren rett i enda en av sine spådommer om hvem som arver tronen. Og vi har allerede fått rett i at Geir Mo blir en del av teamet rundt den nye sjefen i FrP. Allerede ifjor overtok generalsekretæren (siden 1994) også posisjonen som leder for partiets sekretariat på Stortinget – som den første noensinne med denne dobbelte maktposisjonen.

Mest lest

Arrangementer