Ukategorisert

Sedler – godkjent betalingsmiddel?

Er sedler et godkjent betalingsmiddel eller foretrekker politikerne mynter. Spørsmålet kan stilles etter at kulturministeren kommer med forslaget om å innføre forbud mot bruk av sedler på gevinstautomater.

Mentaliteten hos det politiske flertallet er å oppdra befolkningen til å gjøre kloke valg. Definisjonen på kloke valg skal skribenten holde seg for god til å komme med, men Trond Giske mener det er uklokt å spille på automater med en hundrelapp eller en tohundrelapp. Dermed kommer han med den enkleste av alle løsninger, nemlig forbud mot bruk av sedler på gevinstautomater.

Forbudet mot bruk av sedler kan bli vedtatt raskt ettersom dette er tiltak politikerne vil innføre mens en venter på resultatet av EFTA-domstolens behandling av automatsaken. Politikerne vil gi norsk Tipping monopol på automater. Både liberalister og næringen for øvrig mener et slikt monopol bryter viktige friheter og i strid med prinsippene i EU-samarbeidet.

Det er irriterende at politikerne gang på gang opptrer som barnevakter for befolkningen. Det bør være en frihet å etablere seg i automatbransjen, det skal være en frihet å spille på automater med egne penger og det bør ikke være en politisk sak om spillerne bruker mynter eller sedler. Barnevaktmentaliteten blir sterkere og sterkere og dessverre blir opposisjonen mot denne kursen svakere og svakere.

Neste steg i politikernes kamp for å få befolkningen til å gjøre kloke valg kan være forbud mot bruk av Visa-kortet for kjøp av alkohol og tobakk. Færre betalingsmidler kan bety lavere forbruk, noe som vil være i tråd med den politiske ånden i Norge.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
    Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
  • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
    Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
  • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
    Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.