Ukategorisert

X gjorde en elendig jobb.

Derfor må vi stole mer på X og gi dem flere oppgaver og mer penger. Dette er den vanlige logikken hver gang myndigheten gjør en dårlig jobb.

Denne artikkelen er direkte inspirert av kritikken mot de amerikanske myndighetene i forbindelse med stormen Katrina i fjor. Kritikken gjelder alle ledd innen det offentlige.

Myndighetene har hatt ansvar for sikkerheten i forkant, under og i etterkant av katastrofen. De har fortrengt private aktører og tilrevet seg et tilnærmet monopol på sikkerhetsarbeid.

Konsekvensene er ikke overraskende. Myndighetenes kompetanse var katastrofalt dårlig. Jobben som ble gjort var elendig, i alle ledd.

Den politiske konklusjonen vil bli den vanlige. Mer reguleringer, nye offentlige utredninger, flere offentlige byråkrater og ”ansvarlige”, og selvsagt mer penger. En dårlig jobb belønnes!

Den naturlige konklusjonen burde tvert imot være at nå bør myndighetene holde seg unna katastrofeforebygging og hjelpearbeid. Dessverre får du nok ikke lese den konklusjonen særlig mange andre steder enn på Liberaleren.

Mest lest

Arrangementer