Ukategorisert

Sejersted korrigerer (ikke) Dagbladet

Ytringsfrihetskommisjonens leder og leder av Stiftelsen Fritt Ord benekter nå å ha sagt til Dagbladet at ytringsfrihet ikke er en menneskerett.

I et innlegg i Dagbladet idag, korrigerer han dermed oppslaget Liberaleren hadde som utgangspunkt for kommentaren «Ikke fullt så Fritt Ord..» 14.februar.

Sejersted hevder nå at ytringsfrihet er en menneskerett.

Imidlertid blir Liberalerens artikkel minst like aktuell efter Sejersteds korrigering av Dagbladets oppslag. Han hevder nemlig – i motsetning til Liberaleren – at ytringsfrihet ikke er en medfødt rettighet. Han gjentar dermed fra intervjuet med Dagbladet at ytringsfriheten må begrunnes med nytteverdi.

Dermed er lederen av Ytringsfrihetskommisjonen fortsatt inne på den farlige veien vi nevnte i vår artikkel forleden.

Dessverre.

Efter vår mening er det vanskeligere å argumentere for å berøve mennesker deres ytringsfrihet, hvis utgangspunktet er at ytringsfriheten er medfødt.

Dette synspunktet deler ikke Francis Sejersted.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Arild Holta
Arild Holta
15 years ago

Eiendomsrett til egen kropp medfører ytringsfrihet. Man har ikke full rett til kroppen om munnen er unntak. Eiendomsrett bygger på valg –> bevirkning –> bevirket og den logiske evne som er nødvendig for å «se» denne sammenhang. Man er vel neppe mer enn tre år når man begynner å «se» sammenhangene. – Du kan dø av å ikke spise. – Du kan bli syk av å fryse. – Griseri kan være farlig å spise. – Hunden eller bilen kan være farlig. Barnet ser sammenhanger og seg selv i forhold til dem. Da har det begynt å bevirke seg selv. Dermed… Read more »

Fra arkivet