Ukategorisert

En formidabel avgift

Staten tar femten kroner per liter øl. Det er ikke rart Bryggeriforeningens nye direktør vil kjempe med nebb og klør mot denne avgiften.

Er du lei av å betale tett opp mot 60 kroner for en halvliter pils?
Da kan du gi politikerne skylden. Ølavgiften er høy, og bidrar til høye priser på øl i Norge.

Bryggeriforeningens nye direktør Halfdan Kverneland Olafssøn vil kjempe med nebb og klør for å fjerne ølavgiften, skriver Aftenposten. Liberaleren ønsker direktøren lykke til i kampen. Norge trenger ledere som kjemper for reduserte avgifter.

Høye avgifter på alkohol medfører mye smugling. Denne lærersetningen har vi tatt mange ganger om brennevin. Øl er ikke et unntak. Politikerne oppfordrer nærmest til illegal omsetning med høye avgifter.

Liberaleren er fullt klar over at offentlig sektor må reduseres dersom staten mister inntekter gjennom betydelig lavere avgifter. Vi er mer enn klare for å redusere offentlig sektor. Dessverre er liberalister bortimot alene om dette, selv om vi øyner et lite håp med signalene fra Halfdan Kverneland Olafssøn.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer