Ukategorisert

Harry Browne RIP

Harry Browne døde 1. mars etter lengre tids sykdom, 72 år gammel. Han var presidentkandidat for Libertarian Party i 1996 og 2000.

Før sine presidentkandidater var Browne kjent skribent og foredragsholder. I forbindelse med presidentkampanjene sine skrev han Why Government Doesn’t Work og The Great Libertarian Offer. Han har også skrevet den libertarianske “livssstilsguiden” How I Found Freedom in a Unfree World. Han utgav flere bøker med råd om investeringer, bl.a. You Can Profit from a Monetary Crisis og Fail-Safe Investing.

Selv om mange satt stor pris på Harry Brownes politiske synspunkter og markeringer, er det ikke grunn til å underslå at han ble svært omstridt som følge av sine presidentkampanjer, først og fremst p.g.a. kampanjemessige og organisasjonsmessige forhold.

Andre nekrologer:

Reason Skrevet av Brian Doherty
Mises Institute Skrevet av Llewellyn H. Rockwell, Jr.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Opphavsrett og eiendomsrett: To vidt forskjellige ting!Opphavsrett og eiendomsrett: To vidt forskjellige ting!
  Hvorfor er ikke opphavsrett og eiendomsrett samme sak?
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!