Ukategorisert

Kulturministeren danser

Kulturminister Trond Giske hiver seg på dansebølgen, og har sørget for at Norsk Kulturråd skal fordele 16 millioner kroner til dans.

Gjennom flere hundre artikler har Liberaleren pekt på merkelige støtteordninger der staten deler ut skattefinansierte midler. Prinsipielt er dette forkastelig, men det forringer også den frie konkurransen.

Den siste av alle støtteordningene er en egen ordning for dans. Norsk Kulturråd skal dele ut 16 millioner kroner til denne uttrykksformen.

–Det blir et løft for dansekunsten å få sin egen støtteordning slik de lenge har ønsket, skriver kultur- og kirkeminister Trond Giske i en pressemelding.

Støtteordning for dans?
Enten har politikerne god fantasi eller så har de lite å bruke skattefinansierte penger på.

Liberaleren er for et samfunn der folk får beholde egne inntekter slik at alle kan gjøre private prioriteringer. Gjennom et slikt samfunn får hver enkelt selv bestemme hvilket formål en vil støtte, enten via kjøp av varer og tjenester eller gjennom rene økonomiske overføringer. Gjerne dans, men det er et privat valg og ikke et valg Giske skal ta på vegne av alle oss andre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer