Ukategorisert

Det er ikke min skyld!

Nok en historie dukker opp i VG i dag. Nok et menneske som har spilt vekk det han eier. Nok et menneske som nekter å ta ansvaret for eget liv og spytter på andre i samme slengen.

Tenk hvor deilig det er dersom man ikke var ansvarlig for egne handlinger. Tenk hvor deilig det ville vært hvis ingenting var min skyld.

Ser jeg en sexy dame, så puler jeg henne. Det er ikke voldtekt, det er sexavhengighet.

Ser jeg noe jeg liker i en butikk, så tar jeg det. Det er ikke tyveri, jeg lider av kleptomani.

Har jeg lyst til å spise og drikke og oppføre meg som en drittsekk (uten å antyde at tingene henger sammen), så gjør jeg det. Det er jo uansett ikke min skyld. Det er søtsug, alkoholisme og psykosomatisk frustrasjon.

Sløser jeg vekk alle pengene mine, er det ikke mine valg, det er spilleavhengighet eller en anne form for lidelse.

Så deilig å leve i en verden der man kan velte sine svakheter og valg over på andre. Drit i damen som blir voldtatt. Drit i pakistaneren som har vært på jobb 14 timer om dagen og mister overskuddet på grunn av lange fingre. Drit i de menneskene som ikke får kjøpe en øl kl. 20.00. Drit i de som ikke får skape seg litt spenning ved en spilleautomat. Drit i de som ikke har råd til å kjøpe sjokolade på grunn av sukkeravgiften. Drit i hele verden.

Jeg må jo spares for den luksus det er å ta ansvar for mitt eget liv og mine egne valg. Er det ikke min skyld, bør det vel heller ikke være mitt valg.

Nei, la oss vende oss til storebror. Kameraer overalt. Slutt på egne penger. Daglig utdeling av nødvendige goder slik at ingen spiser eller drikker for mye. Burka på alle damer, slik at ikke kåte menn fristes. Eller kanskje kjemisk kastrering? Slutt på penger, de er jo roten til gamblin gog alt ondt. Forby butikkene, de er jo fristelser for alle som går der. Og vi må selvsagt påby teltduker i stedet for vegger. Da slipper vi jo både malingen – sniffing er jo farlig – og alle fristelser for taggere.

Jeg blir kvalm over den formyndertankegangen som ligger til grunn for hele den sosialpornografiske mentaliteten med at «det er alle andres skyld». Forresten, vi må jo forby aviser, de driver både med fristelser og samfunnskritikk.

Hva med å reise seg og si høyt og tydelig: «Dra til helvete! Nå bør mennesker begynne å ta ansvar for egne handlinger og ikke forby alt de ikke liker eller liker for mye!»

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erlend Wiborg
Erlend Wiborg
15 years ago

He he, dette er absolutt en av de mest underholdene artiklene du har skrevet. Er 110% enig med deg i dette, og u får det frem på en artig måte som vanlig 🙂

Vegard Nøtnæs
Vegard Nøtnæs
15 years ago

Kan noen gi mannen en medalje? Hør, hør!

Runar Karlsson
Runar Karlsson
15 years ago

Istemmes og applauderes. Fantastisk godt skrevet.

Det overformynderne ikke har fått med seg er at det er privat ansvar og frihet som har drevet verden fremover… faktisk…

Igjen, et glimrende innlegg!

Ivar Stenvold
Ivar Stenvold
15 years ago

Dette er helt håpløst skrevet og vitner om en total mangel på kunnskap om spilleavhengighet.Om du noen gang herr Mosfjell har hatt en intens kløe, har du klart å ikke klø ? For en som er rammet av de avhengighetsdrivende automatene så er det like vanskelig å ikke spille.Fra ca. 1900 så har det vært psykologer ansatt for å lage automatene slik at spilleren legger igjen mest mulig og holder seg lengst mulig ved automaten. Automater behøver ingen. Det finnes hundrevis av andre spill å boltre seg på.Vi kan fjerne det spillet som er direkte ansvarlig for over 80% av… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
15 years ago

Burde ikke den som har problemer faktisk søke hjelp til å komme ut av det i stede for at hans problem skal ta gleden og spenningen bort fra tusenvis av mennesker som har kontroll på sitt liv? Det fins massevis av alkoholikere, men de fleste forstår at et totalforbud av salg av alkohol ikke er veien å gå. Og at de må lære seg å gå forbi alkoholservering uten å sprekke. Hva er forskjellen i forhold til spilleautomater? Du argumenterer som at alt som ikke er «nødvendig» kan forbys hvis det gir noen mennesker problemer. Det er ikke behov for… Read more »

ragnarkisten
ragnarkisten
15 years ago

først utløp for litt frustrasjon: irriterende at innlegg som jeg poster ikke blir postet, men så til saken: Siterer Ivar Stenvold «Om du noen gang herr Mosfjell har hatt en intens kløe, har du klart å ikke klø ?» Kommentar: Om du noen gang har hatt en intens kåthet, har du noen gang klart å ikke pule? Du har ingen rett til å la dine personlige problemer gå utover andre. Din kløe, gjør du som du vil med. Men du har ingen rett til å kreve noe av andre, fordi du klør. Eiendomsretten gjelder, det samme gjør ansvaret for eget… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

Efter å ha lest hovedinnlegget samt kommentaren fra Ivar, fikk jeg lyst til svare Ivar, men jeg skal la det være fordi jeg må bare innse at ragnarkisen gjorde bedre enn meg denne gang. Skal det leses noe meningsfullt inn i Ivars kommentar så må det altså bety at Bent har hans fulle velsignelse til å voldta enhver jente som han blir kåt på. Det eneste han trenger er støtte fra en person hvis har embetseksamen fra et uvitenskapig jallafag á la psykologi, som kan gå god for at Bent har ikke egen vilje når han ser jenter som gjør… Read more »

Jannicke
Jannicke
15 years ago

Flott innlegg Mosfjell.. Jeg hadde kanskje brukt litt mildere ordbruk men så fikk du fram poenget i klartekst i alle fall. Jeg vet at stakkars Stenvold allerede har fått sikkert mer oppmerksomhet enn han ønsker men jeg lurer på om ikke det er noe i tankebanene hans han kanskje vil ønske å revurdere etter å ha skrevet: «Alt handler dessverre ikke om den frie viljen. Livet er ti ganger så komplisert. Men det vil jo ikke en liberaler forstå allikevel ?» Hvis hans liv er for komplisert til at han skal begynne å ta seg av hva han velger å… Read more »

Fra arkivet