Ukategorisert

Det er ikke min skyld!

Nok en historie dukker opp i VG i dag. Nok et menneske som har spilt vekk det han eier. Nok et menneske som nekter å ta ansvaret for eget liv og spytter på andre i samme slengen.

Tenk hvor deilig det er dersom man ikke var ansvarlig for egne handlinger. Tenk hvor deilig det ville vært hvis ingenting var min skyld.

Ser jeg en sexy dame, så puler jeg henne. Det er ikke voldtekt, det er sexavhengighet.

Ser jeg noe jeg liker i en butikk, så tar jeg det. Det er ikke tyveri, jeg lider av kleptomani.

Har jeg lyst til å spise og drikke og oppføre meg som en drittsekk (uten å antyde at tingene henger sammen), så gjør jeg det. Det er jo uansett ikke min skyld. Det er søtsug, alkoholisme og psykosomatisk frustrasjon.

Sløser jeg vekk alle pengene mine, er det ikke mine valg, det er spilleavhengighet eller en anne form for lidelse.

Så deilig å leve i en verden der man kan velte sine svakheter og valg over på andre. Drit i damen som blir voldtatt. Drit i pakistaneren som har vært på jobb 14 timer om dagen og mister overskuddet på grunn av lange fingre. Drit i de menneskene som ikke får kjøpe en øl kl. 20.00. Drit i de som ikke får skape seg litt spenning ved en spilleautomat. Drit i de som ikke har råd til å kjøpe sjokolade på grunn av sukkeravgiften. Drit i hele verden.

Jeg må jo spares for den luksus det er å ta ansvar for mitt eget liv og mine egne valg. Er det ikke min skyld, bør det vel heller ikke være mitt valg.

Nei, la oss vende oss til storebror. Kameraer overalt. Slutt på egne penger. Daglig utdeling av nødvendige goder slik at ingen spiser eller drikker for mye. Burka på alle damer, slik at ikke kåte menn fristes. Eller kanskje kjemisk kastrering? Slutt på penger, de er jo roten til gamblin gog alt ondt. Forby butikkene, de er jo fristelser for alle som går der. Og vi må selvsagt påby teltduker i stedet for vegger. Da slipper vi jo både malingen – sniffing er jo farlig – og alle fristelser for taggere.

Jeg blir kvalm over den formyndertankegangen som ligger til grunn for hele den sosialpornografiske mentaliteten med at «det er alle andres skyld». Forresten, vi må jo forby aviser, de driver både med fristelser og samfunnskritikk.

Hva med å reise seg og si høyt og tydelig: «Dra til helvete! Nå bør mennesker begynne å ta ansvar for egne handlinger og ikke forby alt de ikke liker eller liker for mye!»

Mest lest

Arrangementer