Ukategorisert

Join Cannabismarsjen 2006!

Lørdag 06.mai går årets Marihuanamarsj av stabelen i Oslo og flere andre byer i Norge. Blant dem som holder appell iår er Unge Venstres leder Lars-Henrik Michelsen.

Er du utenlands kan du likevel delta, for marsjen arrangeres verden over.

Det er organisasjonen NORMAL som står bak arrangementet, og de har iår fått med seg en rekke folk fra andre organisasjoner til å holde appell.

Debatten om cannabis bør legaliseres har pågått lenge. I 2004 fokuserte NRK på temaet i programmet «Mellom nytelse og smerte«.

Organisasjonen NORMAL har engasjert seg i kampen for å få endret norsk narkotikalovgivning, noe du kan les mer om her.

Tags:

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bernt
Bernt
16 years ago

Cannabis er den evige debatten med høy drittslengingfaktor, så det kommer sikkert ikke noe godt ut av dette heller. Ser absolutt på meg selv som liberaler, og er veldig ofte enig med det som kommer her. For meg personlig kan gjerne cannabis legaliseres. Men jeg baserer ikke mine meninger utelukkende på konsekvensene for meg selv. Jeg tror det er mange negative samfunnsmessige sider av å legalisere cannabis. Og, selv om det er uvitenskapelig og lite representativt, så har jeg også sett folk som har røyket mye (og ikke tatt annen dop) få problemer etterhvert… Det er både sosiale problemer og… Read more »

Erlend
16 years ago

Hva har VG i mot kommersiele arrangement?

Og er ikke dette bare VG som bedriver konservativt menings sensur?

protus
protus
16 years ago

Hmm, har ikke giddet å egentli gjøre meg opp en mening ang. hasjlegalisering osv, men uansett: Jeg synes det er meget flott at Michelsen tør å fronte saken, rett og slett for å få en større debatt om dette. Det er noe vi ikke har fått. Får å få dette må politiske partier på stortinget gå inn for avkriminalisering/legalisering. Jeg ser fram til denne debatten kommer. (jeg har dog sterkt på følelsen at Norge blir siste land hvor den kommer, som vanlig) Unge Venstre har vel ikke programfestet Cannabislegalisering, selv om stemningen muligens er til stede? I så fall ser… Read more »

Carstensen
Carstensen
16 years ago

Spennende å se utviklingen i Nederland som jo må regnes som et foregangsland innen for hasjisliberalisering. Her har man etter hvert begynt å stramme inn ettersom stadig nye og sterkere hasjprodukter ser dagens lys. Man mangedobler f.eks sjansen for å få en eller annen psykisk lidelse ved hasjbruk, og en av fire som utvikler psykose har nylig brukt hasj viser en undersøkelse ved Ullevål universitetssykehus, men pytt pytt, det rammer jo ikke meg.

Steinbukken
16 years ago

Pytt pytt, så lenge staten forbyr eller strengt regulerer alt som på en eller annen måte kan være skadelig, så trenger man jo ikke å tenke selv. Ansvarsløsheten lenge leve…

Aleks
Aleks
16 years ago

Carstensen, er du fra UMN eller? Det du skriver har du tatt rett utifra et forbuds-møte. Nederland har slettes ikke strammet inn. De strammet inn på 90tallet når det var sykt mange coffeshops. Det var etter klager fra lokalmiljø. Akkurat som at folk klager hvis det popper opp masse barer og puber rundt omkring! Den siste «innstramningen» er i byen Maastrich som ligger ved grensa. Her er cannabisturismen stor (ettersom det er forbudsfanatisme i nabolandene). Her blir/ble alle coffeshops samlet på en plass, for å unngå kaos i byen. Verre er det ikke. Det nederlandske samfunn er et samfunn til… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

Problemet med Nederland, stakkars Carstensen,
og deres avkriminalisering av narkotika, er
mangelen av mennesker som driver med oppdragende
virksomhet. For å få ansvarsbevisste mennesker
er det nødvendig å avkriminalisere, men det er
ikke tilstrekkelig.

Selv med kraftige føringer fra oppdragere, vil
det naturligvis fremdeles være endel som likevel
trosser dette, og det skal vi være glade for.
Det er disse idiotene som danner grunnlag for
de vitenskapelige studier som bekrefter hva
narkotiske stoffer gjør med mennesket. At det
er en del mennesker som går under i narkotika
er fullstendig uproblematisk. Uten farer ville
livet ikke vært meningsfullt.

Frank Larsen
16 years ago

Jeg referer spesielt til kommentar av Bernt, men til alle andre som har samme holdning: Om dere er imot legalisering av noen rusmidler pga de samfunnsmessige konsekvensene så bør dere først sette dere inn i hvilke samfunnsmessige konsekvenser dagens forbud har, ikke minst hva det gjør med de som bruker det og blir tatt for det. DERETTER… og der kommer det essensielle… dere MÅ være tilhengere av et forbud på alkohol og sigaretter for å forsvare et forbud på andre rusmidler. Så enkelt er det! Alt annet er dobbeltmoral og diktatorisk. Hvem er andre til å bestemme hva jeg skal… Read more »

Fra arkivet