Ukategorisert

Fremgang for Høyre?

Det er få som har fasitsvaret for å få Høyre på offensiven igjen. Kommentar.no kommer med sitt bidrag i debatten.

Nettstedet kommer med et 7-punktsprogram for å få Høyre tilbake på offensiven. Flere av punktene er gode, men organisatoriske endringer er sannsynligvis ikke nok. Politikk betyr mer for velgerne enn politiske markeringer i Stortinget, i fylkestingene og i kommunestyrene.

Høyres søkelys på velferdsstaten har vært mislykket. Partitoppene lokalt og nasjonalt er forsvarere av en stor stat. Dersom Høyre ikke klarer å sette grenser for politikk, hvem skal da kunne gjøre dette i de folkevalgte organene? Høyre er for lik Arbeiderpartiet. Istedenfor å bruke krav om skattelettelser ideologisk, blir kravet brukt som argumentasjon for å sette fart i økonomien. Høyre mangler visjoner, og resultatet ble et fryktelig dårlig valgresultat og dårlige tall på meningsmålingene.

Høyre må fornye seg, både i økonomiske og verdispørsmål. Høyre må være det partiet på Stortinget som er på lag med individet, på lag med personlig frihet. Dersom Høyre ikke vedtar et politisk linjeskifte vil nedturen bli lang og vanskelig for partiet som bør være synonymt med begrepet borgerlig.

Mest lest

Arrangementer