Ukategorisert

For et dårlig radioprogram

I dag var det premiere på NRK Petre sitt nye aktualitetsmagasin ”Osenbanden”. Verre enn dette kan det umulig bli. Kun de ungdommelige nyhetene midt i magasinet og noen av innslagene berget ettermiddagen for NRK Petre.

Programlederen var Are Sende Osen, den ene halvparten av duoen ”Are og Odin”. Osen er tilbake etter en kort pause. Den pausen har han og hans redaksjon brukt rimelig dårlig. Som godt plantet på høyresiden i politikken føler skribenten seg støtt av kommentarene programlederen og panelrepresentantene lefset av seg i hytt og pine.

NRK – pass på
NRK er statskanalen, eid av staten, Norges befolkning. Det betyr også velgere av Høyre og Fremskrittspartiet. Høyre slapp billig unna i magasinet, men det gjorde ikke Fremskrittspartiet. Gjennom intervjuobjekter og paneldeltakere fikk Osen høyresiden til å fremstå som tyranner. Det ble fremmet en rekke påstander som fikk stå umotsagt. På grensen til det uforsvarlige rent journalistisk.

NRK må passe på rollen sin, og ikke opptre som et ensidig talerør for venstresiden. ”Osenbanden” var i dag et program for medlemmene av SU og AUF. Organisasjonene på venstresiden må mer enn gjerne lage radioprogram, men NRK er ikke rette arena for propaganda. Halve Italia er ikke dumme, selv om mange stemmer på Silvio Berlusconi.

Sponset av….
Magasinet ble startet og avsluttet med en parodi av sponsorplakatene til NRK1 og TV2. Det var liksom kringkastningssjef John G Bernander, Kringkastningsrådet og lisenspengene som ga lytterne dette radioprogrammet. Et godt argument for å legge ned NRK, og la private aktører overta fjernsyns – og radiomarkedet. Det er tvilsomt om Bernander og Kringkastningsrådet hadde hørt magasinet på forhånd. De ville helt sikkert ha stilt krav om en edruelig vinkling av sakene, spesielt kommentarstoffet og panelrunden som Are Sende Osen presenterte.

Sidene må bli hørt
”Osenbanden” driver reklame for seg selv som NRK Petre sitt nye aktualitetsmagasin. Slike magasin er bra. Det kan være med på å få opp den politiske interessen, skape debatter om viktige saker. For å få dette til må de ulike sidene få komme frem med sitt syn. Når Fremskrittspartiet eller Høyre blir angrepet, er det ikke unaturlig at de får svare på angrepene. Det samme gjelder skytset mot USA, som ikke er et dårlig land selv om de har en liberal våpenlov. Skribenten fikk nemlig en følelse av at alle på høyresiden ble skjært over samme kam i dette programmet, enten du heter George W. Bush, Silvio Berlusconi eller Trond Birkedal. En slik følelse er det sjeldent en får av å høre på et program som går over riksnettet.

Nybegynnerfeil
Dette var ”Osenbanden” første sending. Forhåpentligvis var fæle kommentarer rettet mot høyresiden nybegynnerfeiler som ikke blir gjentatt for ofte. Det er lov å håpe, selv om programlederen sannsynligvis er godt plantet på venstresiden av den politiske skalaen. Skribentens råd er at ungdomspolitikerne i Høyre og Fremskrittspartiet hører programmene i fremtiden slik at de verste påstandene ikke får stå helt umotsagt. God fornøyelse!

Tags:

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
ole bjørndal
ole bjørndal
16 years ago

Are Sende Olsen er beinhard selvhøytidelig sosialist. Han mener at sosialister har en godt utviklet rettferdighetssans, og har angrepet arbeiderpartiet for at de lot sjansen gå fra seg når det gjaldt å skape skikkelig sosialisme i Norge. Jeg tror ikke man skal forvente at profilen på programmet endrer seg. Vekk med lisensen!

Steinbukken
16 years ago

Ja, dette hørtes ut som noe ordentlig møl. Jeg er glad jeg ikke hørte programmet. Osen skal få være så mye sosialist han vil, men det er uhørt å ikke slippe til opponerende synspunkter når man bruker lisenspenger på å lage et program som man kaller «aktualitetsmagasin».

Venstresiden bør gå varsomt i dørene når det gjelder å plassere merkelappen «tyranner» på politiske motstandere – man bør huske på hvor i det politiske landskapet de fleste tyrannene opp gjennom årene har befunnet seg…

Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

>Dette var ”Osenbanden” første sending. >Forhåpentligvis var fæle kommentarer rettet >mot høyresiden nybegynnerfeiler som ikke >blir gjentatt for ofte. Det er lov å håpe, >selv om programlederen sannsynligvis er >godt plantet på venstresiden av den >politiske skalaen. Skribentens råd er at >ungdomspolitikerne i Høyre og >Fremskrittspartiet hører programmene i >fremtiden slik at de verste påstandene >ikke får stå helt umotsagt. God fornøyelse! Siden vi ikke har noen grunn til å tro at venstresidens nonsense vil stoppe, av at noen imøtegår dette, tror jeg det er bedre at vi etablerer en standard i den politiske debatt hvor vi ignorerer fyllerøret deres.… Read more »

Toribio opsvik
Toribio opsvik
16 years ago

Halve Italia er ikke dumme fordi de stemmer på Berlusconi, sier man i dette innlegget. Mens man i innlegget før, om Peru og dog av en annen forfatter, sier (om enn indirekte, men jeg går ut fra at det også var indirekte i Osenbanden) at mer en 65% av Perus befolkning er dumme fordi de unnlot å stemme på den konservative kantidaten Lourdes Flores og istedet stemte på pest og kolera.

Toribio Opsvik

Pleym
Editor
16 years ago

Siden jeg skrev artikkelen om Peru-valget, får jeg presisere litt. Jeg mener ikke at når ca. 75% av velgerne stemte på andre kandidater enn Lourdes, at disse velgerne er dumme. Det er forøvrig flere kandidater på høyresiden og i sentrum en Lourdes. Så det er ganske mange velgere som får et problem med å velge hvis, slik det ser ut nå, 2.runde i valget blir mellom den venstreorienterte nasjonalisten Humala og sosialisten/populisten (av SVs type) Garcia. Et slikt valg er ikke enkelt for en som hverken liker nasjonalisme eller sosialisme. Selv har jeg anbefalt flere velgere å stemme blankt, for… Read more »

Boye
16 years ago

Det var nok ikke et hyggelig valg, men heller ikke et vanskelig valg å ta for de franske sosialistene. Makan til «negative campaigning» mot en kandidat (Le Pen) har man vel knappt noen gang sett. Chirac vant ganske overlegent andre valgomgang med over 80% av stemmmene.

Toribio
Toribio
16 years ago

Jeg har leste nå innlegget om Peru på nytt og må nok innrømme at det er en ganske så sober og saklig framstilling. Men det sier vel uansett at 54% befolkningen i Peru stemte på pest eller kolera, eller er poenget at folk på høyresiden nå har valget mellom pest eller kolera? Jeg er enig i at poenget mitt var litt billig. Men jeg mener uansett at det i kampens hete må være lov å synes at velgerne er dumme når de stemmer på kandidater som Berlusconi eller Garcia, som er så befengt med korrupsjon og har vist at de… Read more »

Fra arkivet