Ukategorisert

Helsesenteret er et fengsel

Alle sosialdemokratiske politikere, uansett partitilhørighet, skryter av Norge som verdens beste land å bo i. Kåringer foretatt av FN har Norge har vunnet flere år på rad. Alt er langt fra perfekt i Norge. Bare spør de eldre som har vært innestengt på helsesenteret i Karasjok i flere år. Innestengt uten tilgang på friturer.

Sjokkoppslaget om at enkelte av pasientene på Karasjok helsesenter har vært innestengt i flere år kom i Finnmark Dagblad. Å bli gammel i sosialdemokratiske Norge kan være en vond opplevelse, til tross for at politikerne skryter av velfungerende offentlig eldreomsorg.

Eric Mortensen skriver så godt om temaet på Politisk. Markedsløsninger og modernisering handler ikke først og fremst om å effektivisere offentlig sektor, men om å øke utvalget av velferdsprodukter og tjenester for befolkningen. Markedsløsninger og konkurranse handler ikke om å redusere kostnader. Det handler ikke om å få mer velferd for en gitt sum penger. Det handler tvert om å finne frem til nye måter å produsere velferd på. Det handler om å utvikle nye produkter og tjenester. Lotte Pleiehjem i København har klart omstillingen, men glimrende resultat. Så bra at liberalisten og skribenten Kamilla Kokkersvold kunne tenke seg en alderdom på et skattefinansiert helsesenter i Danmark.

For liberalister er ikke eldreomsorgen til de ikke-sosialistiske partiene perfekt, men det er en langt bedre løsningen enn dagens system som Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet forsvarer for enhver pris, både i Stortinget og i alle kommunestyrene. Likhetstenkingen er så stor at det går utover de som benytter tjenestene. Innestengt i flere år minner mer om et fengsel, det er frihetsberøvelse. Denne eldreomsorgen kan politikerne i verdens beste land tilby. Det er skammelig!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer