Ukategorisert

Krever egne lover

Sveriges Muslimska Förbund vil ha egne lover for muslimer bosatt i Sverige, blant annet at skilsmisser skal godtas av en imam. Flere reagerer på kravet. Inge Simon Thorbjørnsen, leder i Oslo DLF, er blant disse.

Det er et håpløst krav som fremmes av organisasjonen i Sverige. Håpløst fordi et land ikke skal ha et lovverk for flertallet og et for en minoritet. I Norge har vi Finnmarksloven som er konfliktskapende i den nordligste landsdelen. Egne muslimske lover vil være minst like håpløse. Staten må behandle individene likt. Likebehandling er en forutsetning for et fritt og demokratisk samfunn.

I et brev til riksdagspartiene skriver forbundets talsmann, Mahmoud Aldebe, at muslimer bør få fri under fredagsbønnen og at imamer bør få undervise muslimske barn i de kommunale skolene. Muslimer bør også få fri under andre muslimske høytider, skriver VG.

–Å aksepterer parallelle samfunn å etablere formelle voldsmonopol på svensk/norsk jord er en uhørt trussel mot det liberale demokratiske samfunn, og vil forhåpentligvis bli bekjempet av flere enn oss og FrP, skriver Inge Simon Thorbjørnsen på diskusjonsforumet på hjemmesidene til DLF.

Liberaleren er enig i konklusjonen til Thorbjørnsen. Det er ikke lett å jobbe for økt toleranse for muslimene når slike krav fremmes.

Mest lest

Arrangementer