Ukategorisert

Krever egne lover

Sveriges Muslimska Förbund vil ha egne lover for muslimer bosatt i Sverige, blant annet at skilsmisser skal godtas av en imam. Flere reagerer på kravet. Inge Simon Thorbjørnsen, leder i Oslo DLF, er blant disse.

Det er et håpløst krav som fremmes av organisasjonen i Sverige. Håpløst fordi et land ikke skal ha et lovverk for flertallet og et for en minoritet. I Norge har vi Finnmarksloven som er konfliktskapende i den nordligste landsdelen. Egne muslimske lover vil være minst like håpløse. Staten må behandle individene likt. Likebehandling er en forutsetning for et fritt og demokratisk samfunn.

I et brev til riksdagspartiene skriver forbundets talsmann, Mahmoud Aldebe, at muslimer bør få fri under fredagsbønnen og at imamer bør få undervise muslimske barn i de kommunale skolene. Muslimer bør også få fri under andre muslimske høytider, skriver VG.

–Å aksepterer parallelle samfunn å etablere formelle voldsmonopol på svensk/norsk jord er en uhørt trussel mot det liberale demokratiske samfunn, og vil forhåpentligvis bli bekjempet av flere enn oss og FrP, skriver Inge Simon Thorbjørnsen på diskusjonsforumet på hjemmesidene til DLF.

Liberaleren er enig i konklusjonen til Thorbjørnsen. Det er ikke lett å jobbe for økt toleranse for muslimene når slike krav fremmes.

0 0 vurdering
Vurdering
6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jens Voltersvik
Jens Voltersvik
14 years ago

Når får disse ekstreme islamistene lære seg til å tilpasse seg de regler og normer som folk flest i vår del av verden etterlever. Om en fra Vesten bosetter seg eller oppholder seg i Saudi-Arabia – ja da må du ikke engang prøve deg på noe syting om du er pent nødt til å unnvære en drink eller to. HALSHUGGING er vel konsekvensen om det skjer. Neida, i Saudi og visse andre muslimske land må enhver utlending bare finne seg i de der gjeldende regler og normer. Men alle disse snillisme-politikerne, særlig i Sverige og Norge, synes vel jeg her… Read more »

Steinbukken
14 years ago

Jepp, du er

“ond”,
“egoistisk”,
“rasist”,
“nazist”,
osv.

Dessverre er det noen som strør om seg med personkarakteristikker i stedet for å debattere. Har man ikke argumenter å komme med bør man med respekt å melde holde kjeft… FrPs innvandringspolitikk er ikke “rasistisk”, like lite som SVs Israelboikott er “jødehets”. Og for ordens skyld er jeg uenig med begge.

Når det gjelder innlegget kan jeg ikke annet enn å si meg enig med Bjørn Magne Solvik. Staten skal likebehandle. Dette er et meget sentralt element i liberalismen. Lover og regler skal være like for alle.

Chris Joy
Chris Joy
14 years ago

>Lover og regler skal være like for alle.

Hvilket inkluderer staten.

Johan R. Sjøberg
Johan R. Sjøberg
14 years ago

Jeg synes faktisk at det er helt greit om Sveriges muslimer skaper egne lover, forutsatt at det er frivillig at inngå i det muslimske lovfellesskapet.

Jeg synes ikke at staten skal ha monopol på lovgivning. Ikke i Sverige, og ikke i Norge. Uvilkårlig secessionsrett for enkeltindivider og fellesskap av individer (uttrede fra staten) bør inn i hver sivilisert stats grunnlov.

Johan R. Sjøberg
Johan R. Sjøberg
14 years ago

Hei Bjørn Magne.
OK. Enig, staten skal ikke stifte spesiallover for enkelte grupper. Jeg tror at du skjønte hva jeg mente.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
    Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
  • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
    Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.