Ukategorisert

Karita med eget kurs

Finnes det ikke grenser for hva staten skal drive med?

Nå må det bli slutt på å blande staten bort i alt mellom himmel og jord i privatpersoners liv. Liberaleren er ikke imot samlivskurs for homofile fordi kurset er rettet mot homofile. Vi er imot statlig innblanding i samlivet til folk.

I dag starter det første samlivskurset for lesbiske og homofile par med barn. Blir kurset en suksess, vil familieminister Karita Bekkemellem utvide tilbudet, skriver Dagsavisen.

Dette er ikke helt nytt. Den forrige regjeringen fikk igjennom samlivskurs for heterofile par. Familieministeren er ikke nyskapende, hun utvider kun galskapen eller tilbudet. Liberaleren etterlyser en grense for hva som er politiske oppgaver, og hva som er oppgaver for private, oss selv. Samlivet bør defineres som en privat oppgave!

Kristelig Folkeparti satte sin merkelapp på samlivskurset for heterofile, et kursopplegg som ble latterliggjort i mange miljø. Arbeiderpartiet får merkelappen på dette kurset som er nøyaktige like latterlig. Det er på tide med selvkritikk og reaksjoner fra opposisjonspartiene på Stortinget.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

>Finnes det ikke grenser for hva staten skal drive med?

Nei. Når du først har åpnet for tyveri, så finnes det ingen holdbare argumenter for
å sette grensen hverken her eller der.

Det er på høy tid at du forstår dette.

Tore Johnsen
16 years ago

Tidligere anså jeg det for å være sosialistene som likte å blande seg inn i den private sfæren til folk, og at det hele tiden var de som skulle være formyndere og overvåkere som passet på at vi til enhver tid gjorde slik de ville, men dette var bare en illusjon. Etter å ha blitt hele 24 (hehe, jeg har mye å lære enda) så har jeg iallefall forstått en ting: Ideologi har ingenting å si for norske politikere, for her til lands følger alle politikere samme oppskrift. 1. Tvang i form av påbud, forbud og skatter og avgifter for… Read more »

coz
coz
16 years ago

1. enig 2. matmomsen påvirker vel John Fredriksen i svært liten grad siden han er bosatt i London 3. På den annen side har vi også de som vil at alle skal bli grasrotfolk, arbeiderne skal eie og styre fabrikken(les bedriften). Det er vel heller mer ønskelig at de som kan det med å styre gjør det. I denne hypotetiske fabrikken ville nok arbeiderne vært enig og bestemt ting ut fra flertallets ønsker, men ville det betydd at de alltid tok de riktige avgjørelsene? neppe. 4. bææææ, du har helt rett. Mange er der allerede. 5. FRP er store fordi… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

>2. matmomsen påvirker vel John Fredriksen i
>svært liten grad siden han er bosatt i London

Slike tullesvar som dette gjør det umulig for
et fornuftig menneske å engasjere seg i en debatt
meg deg.

coz
coz
16 years ago

Hvis du først skal kommentere et som tullete så syns jeg det var rart du ikke valgte 4, siden 2 faktisk er helt relevant for kommentaren til Tore Johnsen som min var et svar på. Om du ikke ønsker å bidra videre i debatten er det helt ok for min del siden du enda ikke har lagt av deg enter-syken. Jeg syns også det var rimelig unødvendig av deg å komme med et slikt utspill at ‘ethvert fornuftig menneske vil avstå fra å debattere med meg’ bare fordi du ikke får det inn på det sporet du vil.

Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

>Hvis du først skal kommentere et som tullete
>så syns jeg det var rart du ikke valgte 4

Jeg har svært dårlig tålmodighet med tullinger,
og derfor kom jeg aldri til punkt 4. Jeg kommer
aldri til å lese det, med mindre du skriver et
helt nytt innlegg, hvor dette er med, og hvor
det ikke forekommer tull før dette dukker opp.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
16 years ago

I utgangspunktet er jeg selvsagt enig i at hvordan folk lever sammen ikke bør være gjenstand for statens oppmerksomhet. Men når det er barn med i bildet, har vi faktisk et omfattende lovverk som trygger barnas rettigheter. Foreldrene skal og bør ha det meste av ansvaret, men når disse ikke viser seg skikket til å ta seg av barna, må det gripes inn. Uten at jeg kjenner statsråd Veggemellems kursopplegg i detalj, innbiller jeg meg at samlivskurset gis til par som av ulike grunner selv ønsker det, fordi de vil holde sammen av hensyn til barna m.v. Det Veggemellem kunne… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

Eivind Knudsen skrev, >Foreldrene skal og bør ha det meste av >ansvaret, men når disse ikke viser seg >skikket til å ta seg av barna, må det >gripes inn. Jeg antar i mitt svar at «bør» her refererer til «legge til rette for et system som best mulig legger forholdene til rette for at barn har det godt». Man skal ikke ha større erfaring med barns knytning til sine biologiske foreldre enn et par programmer med Tore På Sporet før man forstår hvilket ubrytelig bånd det er mellom foreldre og avkom. Det er fordi dette forhold er gjensidig. Man skal… Read more »

Fra arkivet

 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Jeg er motstander av demokratietJeg er motstander av demokratiet
  Demokrati er en ineffektiv og umoralsk styreform.
 • Antirasistisk Senter trivialiserer fascismenAntirasistisk Senter trivialiserer fascismen
  Antirasistisk Senter bidrar til å senke sensitiviteten til fremmedfiendtlige og autoritære tanker.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!