Ukategorisert

Fredriksen har emigrert

og kommentarene hagler fra mange hold.

I Dagbladet spør John O. Egeland hvordan en så stor mann kan være så liten. FrP gir SV skylden, mens SV vil ”tette hullene” slik at folk som Fredriksen skal fortsette å betale skatt til Norge. NA24 spør som SV vil bygge berlinmurer – og om partiet til finansministeren vil hindre folk å emigrere.

Her ser vi kanskje kimen til en ny koalisjon; FrP vil hindre (fattige) folk i å innvandre, mens SV vil hindre (rike) i å utvandre. Kanskje Siv og Kristin skal gå sammen om å lede et assimigreringsmigrasjonsdepartement?

Så får vi andre fred en stund.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bernt
Bernt
16 years ago

Si meg hvordan de skal «tette hullene» utenom å holde han igjen med makt? Ikke at det hadde vært fremmed for Lysbakken og co….

Steinbukken
16 years ago

SV vil «tette hullene» i stedet for å gjøre noe med systemet som fører til at folk som Fredriksen vil emigrere i utgangspunktet. Detaljregulistene slår altså til igjen. Ytterligere kommentar overflødig!

Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

>SV vil «tette hullene» i stedet for å gjøre >noe med systemet som fører til at folk som >Fredriksen vil emigrere i utgangspunktet. >Detaljregulistene slår altså til igjen. >Ytterligere kommentar overflødig! Og den eneste grunnen til ar Fredriksen vil emigrere er fordi han avkreves penger i det monn han tjener, altså dreier det seg om den lineære beskatning. For at Fredriksen ikke skal ønske å flytte fra Norge, så må skattene bli flate (som i flatt skattebeløp) slik at alle blir frastjålet like meget i kronebeløp for de tjenester som tyven gir tilbake for dette tyveri. Dette er naturligvis utenkelig… Read more »

Steinbukken
16 years ago

Da har du misforstått innlegget mitt. Jeg appellerer ikke til SV om å endre skattereglene (til det bedre). Jeg tror ikke på julenissen. Jeg påpeker bare the obvious, nemlig SVs filosofi om at i stedet for å bøte på problemet (i dette tilfellet endre skattereglene til det bedre) ønsker man enda flere reguleringer og restriksjoner. Dette harmonerer fullt og helt med SVs filosofi, og jeg er ikke overrasket. Jeg bare konstaterer fakta.

Chris Joy
Chris Joy
16 years ago

SV har ikke noe ønske om at Fredriksen og Co skal emigrere (de er jo avhengig av slike som ham (80% av SV’s velgermasse lever enten av sosiale ytelser, «lønn» fra staten eller arbeider i en bedrift som i all hovedsak lever av staten)), og derfor kan jo ikke din replikk forstås på noen annen måte enn en anbefaling om hva de skal gjøre for å unngå at dette skjer, men hvis det er som du nu sier, en oppramsing av fakta, så forstod jeg ikke hensikten med dette, med mindre du tror det er noen her tilstede som ikke… Read more »

Magne
16 years ago

Man trenger ikke å være rik for å ha glede av å flytte til Kypros: «Tax rates (natural persons): 0% for the first £10 000 £10 001-£15 000, rate of 20% £15 001-£20 000, rate of 25% £20 000 and over, rate of 30%.» Følgelig er det faktisk mulig å tjene tilstrekkelig til livsopphold før man må begynne å betale skatt. Ikke rart sosialistene blir provosert, bedre å ha folk på sosialen. Litt artig at Kypros’ høyeste sats er drøye 5% under vår laveste, faktisk hele 10 % for selvstendig næringsdrivende. 😉 SV ser vel helst at det innføres en… Read more »

Fra arkivet