Ukategorisert

Fredriksen har emigrert

og kommentarene hagler fra mange hold.

I Dagbladet spør John O. Egeland hvordan en så stor mann kan være så liten. FrP gir SV skylden, mens SV vil ”tette hullene” slik at folk som Fredriksen skal fortsette å betale skatt til Norge. NA24 spør som SV vil bygge berlinmurer – og om partiet til finansministeren vil hindre folk å emigrere.

Her ser vi kanskje kimen til en ny koalisjon; FrP vil hindre (fattige) folk i å innvandre, mens SV vil hindre (rike) i å utvandre. Kanskje Siv og Kristin skal gå sammen om å lede et assimigreringsmigrasjonsdepartement?

Så får vi andre fred en stund.

0 0 vurderinger
Vurdering
6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bernt
Bernt
15 years ago

Si meg hvordan de skal “tette hullene” utenom å holde han igjen med makt? Ikke at det hadde vært fremmed for Lysbakken og co….

Steinbukken
15 years ago

SV vil “tette hullene” i stedet for å gjøre noe med systemet som fører til at folk som Fredriksen vil emigrere i utgangspunktet. Detaljregulistene slår altså til igjen. Ytterligere kommentar overflødig!

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

>SV vil “tette hullene” i stedet for å gjøre >noe med systemet som fører til at folk som >Fredriksen vil emigrere i utgangspunktet. >Detaljregulistene slår altså til igjen. >Ytterligere kommentar overflødig! Og den eneste grunnen til ar Fredriksen vil emigrere er fordi han avkreves penger i det monn han tjener, altså dreier det seg om den lineære beskatning. For at Fredriksen ikke skal ønske å flytte fra Norge, så må skattene bli flate (som i flatt skattebeløp) slik at alle blir frastjålet like meget i kronebeløp for de tjenester som tyven gir tilbake for dette tyveri. Dette er naturligvis utenkelig… Read more »

Steinbukken
15 years ago

Da har du misforstått innlegget mitt. Jeg appellerer ikke til SV om å endre skattereglene (til det bedre). Jeg tror ikke på julenissen. Jeg påpeker bare the obvious, nemlig SVs filosofi om at i stedet for å bøte på problemet (i dette tilfellet endre skattereglene til det bedre) ønsker man enda flere reguleringer og restriksjoner. Dette harmonerer fullt og helt med SVs filosofi, og jeg er ikke overrasket. Jeg bare konstaterer fakta.

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

SV har ikke noe ønske om at Fredriksen og Co skal emigrere (de er jo avhengig av slike som ham (80% av SV’s velgermasse lever enten av sosiale ytelser, “lønn” fra staten eller arbeider i en bedrift som i all hovedsak lever av staten)), og derfor kan jo ikke din replikk forstås på noen annen måte enn en anbefaling om hva de skal gjøre for å unngå at dette skjer, men hvis det er som du nu sier, en oppramsing av fakta, så forstod jeg ikke hensikten med dette, med mindre du tror det er noen her tilstede som ikke… Read more »

Magne
15 years ago

Man trenger ikke å være rik for å ha glede av å flytte til Kypros: “Tax rates (natural persons): 0% for the first £10 000 £10 001-£15 000, rate of 20% £15 001-£20 000, rate of 25% £20 000 and over, rate of 30%.” Følgelig er det faktisk mulig å tjene tilstrekkelig til livsopphold før man må begynne å betale skatt. Ikke rart sosialistene blir provosert, bedre å ha folk på sosialen. Litt artig at Kypros’ høyeste sats er drøye 5% under vår laveste, faktisk hele 10 % for selvstendig næringsdrivende. 😉 SV ser vel helst at det innføres en… Read more »

Mest lest

Fra arkivet

 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Singapore – Fra fattig sump, til et rikt industrilandSingapore – Fra fattig sump, til et rikt industriland
  Singapore har gått fra fattig til rikt på en drøy generasjon. Hva kan vi lære av dem?
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?