Ukategorisert

Ler av Norge

I dag har det vært debatt om Norge på en mailingliste for liberalister i Sverige.

Det har vært en fryd å lese kommentarene om landet. Svenske liberalister er langt fra imponert over reguleringene norske politikere har vedtatt. Sverige er slett ikke perfekt, men vårt naboland har på mange felt kommet lengre i liberaliseringen av lovrammen slik at folk flest og næringslivet får mer frihet i dagliglivet.

Det var Johan R. Sjøberg som startet debatten med en kort beskrivelse av forholdene i Norge. Han er innom søndagsstengte butikker, samtidig som han påpeker at noen likevel har åpent på søndagene. Serveringsbegrensningene på alkohol var selvfølgelig et tema. Han tok kun opp problematikken med alkoholenhetene. Flaks egentlig. Den norske alkoholpolitikken er svært gal sett med liberalistiske øyner. Sjøberg var også innom problematikken med utenlandske bank – og kredittkort som ikke fungerer overalt ettersom våre kort inneholder bilde og personnummer. Systemet virker underlig for en svensk mann i Norge. Han reagerer også på mobiltelefonsystemet der brukerne skal være registrert med navn og adresse.

Innlegget til Johan R. Sjøberg har underholdt mange svensker i dag. Svenske liberalister har vanskelig for å tro at det finnes så mange unødvendige reguleringer og registreringer i den såkalte velferdsstaten. Det er gøy å lese reaksjonene, selv om Liberalerens redaksjon er enig med deltakerne på den svenske mailingslisten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer