Ukategorisert

Regjeringen fjerner alternativer til offentlige tilbud

At sosialister nå styrer Norge er det ingen tvil om. Regjeringen fjerner på stadig flere områder alternativer til offentlige tilbud. Dermed undergraves individets ansvarsfølelse for eget liv.

Ikke før hadde kunnskapsløshetsminister Øystein Djupedal satt seg i stolen til Kristin Clemet, før han trakk tilbake alle innvilgede søknader efter den nye og gjeldende Friskoleloven.

Sosialistene ønsker som kjent at alle foreldre skal sende sine barn til den offentlige skolen, og håpe at de kommer ut efter 12 år med tilstrekkelig ballast til å klare voksenlivets utfordringer.

Ikke spar til egen pensjon!
I forslaget til revidert budsjett valgte regjeringen å fjerne skattefordelene for folk som velger å ta ansvar for eget liv, og spare til sin fremtidige pensjon gjennom IPA, livrente etc. Dermed står folk igjen med dét lite fristende valget å stole på Folketrygden. Signalene fra regjeringen er det ingen grunn til å tyde, for de kan leses rett ut av ord, handling og forslag: Ikke ta ansvar for eget liv, men stol på staten! Men ikke et ord om at man også bør tro på julenissen.

”- Yrkesaktive vil nå ha adgang til skattefavorisert pensjonssparing enten gjennom arbeidsforhold eller gjennom næring. Dermed er det ikke lenger behov for å videreføre skattefavoriseringen av supplerende pensjonsspareordninger, sier finansminister Kristin Halvorsen.” ifølge Dagens Næringsliv.

Stortinget påla som kjent private bedrifter å opprette pensjonsavtaler for sine ansatte fra 01.01 2006. Er dét god nok grunn til å fjerne skattefordelene? Nei, egentlig ikke. For slike ordninger kan bli så dyre for bedriftene at de velger å spare lovens laveste sats for sine ansatte.

Uansett burde politikerne oppmuntre folk til å ta ansvar for eget liv, enten det gjelder helse, barnenes utdannelse, eller egen pensjon. Ikke det motsatte.

De ikke-sosialistiske partiene burde snarest begynne å føre lister over saker fra den røde regjeringen som bør omgjøres i løpet av de første 100 dagene efter det kommende regjeringsskiftet efter valget i 2009.

Denne saken bør stå på en slik liste.

Og det er fortsatt ikke forbudt for oss som ikke ønsker statlige tjenester fra vugge til grav å velge private løsninger der vi kan.

Tags:

Mest lest

Arrangementer