Ukategorisert

Det lille skrittet

For liberalister som ønsker fri flyt på tvers av landegrensene blir forslaget fra Finansdepartementet knapt nok regnet som en liberalisering. Dette var svakt Kristin!

Kristin Halvorsen har lovet endringer, men har også alltid forsvart sterke begrensninger i taxfree-kvoten. Forslaget på nye kvoter som ble lagt frem av Finansdepartementet er et skritt i riktig retning, men det er et bittelite skritt. Så lite at det knapt er merkbart. Mens borgerne i EU-landene har liberale ordninger, må Norge leve med sterke restriksjoner på innførselen av alkohol etter reiser i utlandet.

Gjeldende kvote er 1 liter sprit og 1 liter vin, eller 2 liter vin, i tillegg 2 liter øl/rusbrus. Finansdepartementet foreslår å justere dagens taxfree-kvote for alkoholvarer til 1 liter brennevin og 1,5 liter vin (to flasker), eller 3 liter vin (fire flasker). Den ordinære ølkvoten (som i dag er 2 liter) i tillegg til brennevin/vin, foreslås ikke endret.

Av og til kan fremskrittet som foreslås av politikerne være til å gråte av. Forslaget fra finansminister Kristin Halvorsen er sørgelig, bare sørgelig selv om det går riktig vei.

Høringsfristen er satt til 26. juni 2006. La oss håpe departementet får mange konstruktive tilbakemeldinger som kan dra forslaget i riktig retning.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Simon
16 years ago

Jaja, Kristin utvider kvoten for (RØD)VIN, siden det er det hun liker selv. Impressive.

Nonny
Nonny
16 years ago

Selvsagt. Hun er da sosialist?

Stig Hess
16 years ago

Skal vi tippe at Kristin Halvorsen skal reise på ferie i juli, siden det haster sånn med å få dette vedtatt før 1. juli?

Boye
16 years ago

Økte innførselskvoter, om enn i lite omfang, er alltid et skritt i riktig retning. I stedet for å klage på at Kristin Halvorsen ikke er liberalist, bør man heller være glad for at en sosialist går inn for en viss grad av liberalisering.

Lars H. Svennebye
Lars H. Svennebye
16 years ago

Enig med Boye her. Høyre og Frp gnåler år etter år om en mer liberal alkoholpolitikk, men har liten troverdighet fordi de av uforståelige årsaker har inngått ekteskap med Krf… Vil faktisk driste meg til å påstå at i denne typen saker kan den rødgrønne regjeringen tenkes å representere et fremskritt, om enn minimalt, i forhold til en borgerlig koalisjon der Krf skal ha gjennomslag for sine hjertesaker.

Steinbukken
16 years ago

Vel, det er jo forsåvidt et bra poeng, og da blir den logiske konklusjonen min at vi får prøve å få til et ikke-sosialistisk flertall som IKKE er avhengig av KrF…

Johan R. Sjøberg
Johan R. Sjøberg
16 years ago

Jeg synes dette lille skrittet er latterligt. Det forandrer absolutt ingenting.

Fra arkivet