Ukategorisert

Stopp glattcelleprosjektet!

Politiet vil hindre dødsfall på glattceller gjennom bruk av kamera og mikrofoner. Heldigvis sier Datatilsynet nei, og setter personvernet i sentrum.

Dødsfall på glattceller er utvilsomt et problem. I følge NRK har 40 personer dødd eller tatt sitt eget liv i politiets varetekt siden 1993. Det betyr at politiet bruker glattceller i altfor stor grad, også mot personer som burde ha mottatt annerledes behandling.

Bruk av kamera og mikrofoner på cellene krenker personvernet. Mange vil bli overvåket, uten en god grunn. For liberalister må personvernet være hellig. Derfor er det positivt at Datatilsynet stiller spørsmålstegn ved prosjektet. Forhåpentligvis er motstanden sterk nok til at prosjektet blir stoppet. Overvåkning av cellene er et nytt steg mot et samfunn der ”storebror ser deg”. Ikke et samfunn som Liberaleren ønsker velkommen.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ragnarkisten
Ragnarkisten
15 years ago

Dessverre er det slik at vårt samfunn allerede har et formynderi som har fått for stor makt. Retten til å krenke dine rettigheter som enkeltindivid er langt lettere enn vår rett som enkeltindivid til å «krenke» offentlighetens «rettigheter.» Dessverre er det også slik at det er resurser, økonomiske og kunnskapsmessige som danner basis for hvem som skal ha rett til hva. Og her er offentligheten, det være seg den kommunale, den statlige, eller formynderiet i form av eksempelvis politiet, suverene. Enkeltmennesket har lite å stille opp mot et slikt apparat. Men det nytter likevel å kjempe mot den åpenbare urett… Read more »

Simon
15 years ago

Er det åpenbar urett at folk på GLATTCELLE overvåkes ?
Det kan nok forekomme litt for ofte at folk havner på glattcelle uten rimelig grunn, men de som havner der med rette, har kanksje fraskrevet seg retten til privatliv for en stund, hva ?

Magne
15 years ago

Gledelig at noen sier ifra! Det begynner å toppe seg nå, Inger Marie Sundes utspill om å outsorce politi/påtalemyndighet til innholdsindustrien er et annet eksempel.

Man ser ikke på et kamera om folk har sluttet å puste. . .

Og så krav om politi på internett, les kommentar i Dagsavisen:
http://www.dagsavisen.no/debatt/article2123317.ece

Fra arkivet