Ukategorisert

Stopp glattcelleprosjektet!

Politiet vil hindre dødsfall på glattceller gjennom bruk av kamera og mikrofoner. Heldigvis sier Datatilsynet nei, og setter personvernet i sentrum.

Dødsfall på glattceller er utvilsomt et problem. I følge NRK har 40 personer dødd eller tatt sitt eget liv i politiets varetekt siden 1993. Det betyr at politiet bruker glattceller i altfor stor grad, også mot personer som burde ha mottatt annerledes behandling.

Bruk av kamera og mikrofoner på cellene krenker personvernet. Mange vil bli overvåket, uten en god grunn. For liberalister må personvernet være hellig. Derfor er det positivt at Datatilsynet stiller spørsmålstegn ved prosjektet. Forhåpentligvis er motstanden sterk nok til at prosjektet blir stoppet. Overvåkning av cellene er et nytt steg mot et samfunn der ”storebror ser deg”. Ikke et samfunn som Liberaleren ønsker velkommen.

Mest lest

Arrangementer