Ukategorisert

Regjeringens pinlige retrett om homoekteskap

Både homofile og liberale priset seg lykkelig over at KrFs kristenkonservative fot på bremsepedalen forsvant med regjeringsskiftet i fjor høst. Men Ap og SV i regjering garanterer ikke et mer liberalt regime.

Aftenposten skriver i dag at familieminister Karita Bekkemellem varsler at det vil gå minst to år før homofile kan inngå ekteskap istedenfor partnerskap. Hun antyder våren 2008 som tidspunktet Stortinget kan komme til å gjøre vedtak i saken.

Bekkemellem opplyser at saken skal behandles i sin fulle bredde: ”Vigsel av homofile i kirken og i andre trossamfunn er den store biten. Så har vi adopsjon, assistert befruktning og partnerskapsloven, sier hun. Også internasjonale rettsspørsmål om anerkjennelse av ekteskap mellom homofile vil bli utredet.”

Spesielt familieminister Karita Bekkemellem var i opposisjon opptatt av å kritisere KrF å være bremsekloss på flere områder i samfunnet, og spesielt når det gjelder homofiles rettigheter. Den såkalte solidaritetsregjeringen skulle vise solidaritet i praksis, også overfor homofile. Hvis de bare fikk velgernes tillit. Det ville ikke overraske om mange homofile sviktet Høyre og Venstre til fordel for Ap og SV ved fjorårets valg.

Så har verden vist seg å være mer komplisert enn Bekkemellem fremstilte den. For i den såkalte solidaritetsregjeringen er man mer opptatt av å følge LO-lederens minste vink for å sementere LO-medlemmenes privilegier enn å utvise solidaritet med homofile. Nå er det Senterpartiet som er bremseklossen.

Bekkemellem og hennes hylekor mente spesielt Venstre (men også Høyre) ødela sin liberale troverdighet ved ikke å sette KrF på plass i Bondevik-regjeringen. Så hvorfor følger ikke Bekkemellem sitt eget råd – når det nå gjelder regjeringspartner Senterpartiet? Nå er det Bekkemellem, Ap og SV som har et troverdighetsproblem.

Vi har full forståelse for at de homofiles organisasjoner føler seg lurt av de såkalt liberale sosialistene. Var de bare ute på stemmefiske?

Liberaleren har tidligere anvist hvordan Ap og SV kan gå frem for å lose denne saken i havn; det er å finne en løsning sammen med opposisjonspartiet Venstre. Alle tre ønsker å gi homofile muligheten til å gifte seg. Forskjellen er at Venstre ønsker en borgerlig ekteskapsseremoni, mens AP og SV med sin sedvanlig manglende taktfølelse ønsker å tvinge statskirken til å vie homofile par.

Man kan naturligvis hevde at hvis det er viktigere for Den norske kirke å være en del av staten (til tross for abortlov og partnerskapslov) enn å være kirke, må man ta det som kommer. Blant annet at skiftende politiske flertall vil medføre varierende inngripen i statskirkens selvstyre.

Det er i Stortinget flertall – på papiret – for en ekteskapslov som også gjelder homofile. Da må dette flertallet klare å rydde opp i flokene, og materialisere flertallet i en avstemning i stortingssalen som gir flertall for en ny ekteskapslov. Da må også Venstre vise vilje til å få gjennomført denne likestillingen mellom homofile og heterofile par.

Løsningen ligger snublende nær, hvis Bekkemellem er opptatt av å få løst saken i sin regjeringstid: Bli enig med Venstre, og kutt ut pålegget om kirkelig vigsel av homofile!

17 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Simon
15 years ago

Aftenposten forteller oss at saken var noe annerledes og vanskeligere enn Bort.., førlåt, Bekkemellem trodde tidligere.

Det er vel slik at alt er annerledes enn det Bekkemellem tror.

coz
coz
15 years ago

«Det ville ikke overraske om mange homofile sviktet Høyre og Venstre til fordel for Ap og SV ved fjorårets valg.»

Dette er faktisk helt korrekt. Har 2 lesbiske venninner som stemte på de rød-grønne ene og alene av den grunn at de ikke ønsket KrF i regjering lenger.

Lars H. Svennebye
Lars H. Svennebye
15 years ago

Jepp, grunnen til at Høyre tapte valget, kan sammenfattes i to ord: «Kristelig folkeparti». Hvor forventes borgerlig innstilte sekularister å gjøre av seg, egentlig?

John Glærum-Gaupseth
John Glærum-Gaupseth
15 years ago

Jaja, som homofil anser jeg meg som meningsberettiget, og for å si det rett ut Pleym, du glemmer et viktig element. Statskirkens ordinerte prester har fler enn én mening om å vie/velsigne homofile. Du forutsetter at DNK ikke endrer standpunkt, dersom din påstand om at AP/SV vil tvinge homofilt ekteskap på kirken, skal holde stikk. En prest er i en dobbeltrolle, både sjelesørger og embedtsmann/kvinne. Personlig kjenner jeg langt flere prester som kan tenke seg å utføre embetshandlingen ved feks partnerskapsinngåelse, enn jeg kjenner prester som blankt avviser dette. Jeg kjenner langt flere prester som kan tenke seg en velsignelsesseremoni… Read more »

John Glærum-Gaupseth
John Glærum-Gaupseth
15 years ago

Det gikk LITT raskt i svingene her. Jeg glemte dette:

Det kan ikke være noe problem å la de prestene som ønsker det, vie homofile og la de som ikke vil vie homofile ha en reservasjonsrett lik den helsearbeidere har vedr. å assistere ved abortinngrep.

John Glærum-Gaupseth
John Glærum-Gaupseth
15 years ago

For å stadfeste én ting først som sist, jeg er IKKE tilhenger av at kirken skal tvinges til å vie homofile. Er vi sikre på at dagens syn vil være det rådende i DNK om noen år? Stemningene og strømningene internt i kirken og dets øverste organer kan tyde på at DNK er på glid. På noen få år har to av biskopene endret syn på praktiserende homofile i vigslede stillinger, og det seneste Bispemøtet vedtok at kirken i dette spørsmålet skal leve med to syn. Ja Kirken er en livssynsorganisasjon, men den er også en organisasjon med demokratisk valgte… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

Ekteskap; Kontrakt mellom to mennesker av ulikt kjønn som lover hverandre troskap inntil døden skiller dem ad. Hensiten med kontrakten er å binde to mennesker til hverandre med lovnad om lojalitet for å gi deres tilblivende barn en god oppvekst i et miljø der barnets foreldre har forpliktet seg til kjærlighet til hverandre. Ekteskap dreier seg altså om troskap, lojalitet, viderføring av sin slekt og et sunt oppvekstmiljø for barn. Det dreier seg ikke om å putte tissen sin opp i hull bæsj kommer ut eller andre perversiteter. Det dreier seg ikke om kontrakt mellom ufruktbare partnere. Det dreier seg… Read more »

coz
coz
15 years ago

provokasjon eller ironi?

Assman
Assman
15 years ago

Chris Joy. Hvor kommer denne fantastiske motviljen mot analsex fra? Veldig merkelig. Mitt tips til deg: Kjøp deg glidemiddel, dra hjem, gjør et eller annet som gjør at du blir kåt. Ta din lengste finger, kjør den opp i anus til du finner en valnøttstor kjertel. Dette er mannens g- punkt. Masser denne mens du onanerer. Etter dette vil du sannsynligvis slutte å skrive idiotiske innlegg om homofili og analsex.
Hilsen Heterofil Gutt.

Magneto
Magneto
15 years ago

Folk som ikke har det minste innsikt i homofil eksistens har overhodet intet grunnlag, eller rett for å kunne uttale seg om noe som har med homofili å gjøre. Nå må man slutte å operere i steriotyper!!!!!!!!!!!!!!!! Utsvevende seksualliv,korttids-bofelleska og perversiteter, Chris Joy!?!?!?!?!?!?….. DU OPERERER I STERIOTYPER DER, DU. STAKKARS DEG SOM MÅ LEVE EN SÅ UMENNESKELIG, VOND OG UVITEN EKSISTENS. Kanaliser heller det grunnløse sinnet du enn måtte ha, og rett det mot noe produktivt som f.eks din egen hat-spredende tilstand. Psykiater er et godt råd til deg. Dessuten ER homofili naturlig, slett ikke mot naturen, som er en… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

>DU OPERERER I STERIOTYPER Ja, med stereotyper som stemmer for majoriteten homofile. >Dessuten ER homofili naturlig, slett ikke >mot naturen, som er en vanlig unskyldning >bland homofober. Dette er fakta, men >homofobene er dessverre for redde for å få >illusjonene sine knust, og nekter å innse >de faktiske forhold. Alle dyr (…) Hvis det du forsøker å formidle her er at homofile er inautonome instinktdrevne dyr uten hverken vilje eller bevissthet, så har du lykkes langt på vei, og jeg kan ikke forstå dette anderledes enn at du mener vi har det samme moralske legitim til å drepe homofile som… Read more »

sammadet
sammadet
15 years ago

Hvilken kristendom er det du følger? Selvmord er jo en stor synd i følge bibelen!

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

>Hvilken kristendom er det du følger?
>Selvmord er jo en stor synd i følge bibelen!

Bevis det.

Magneto
Magneto
15 years ago

Her vil det være treffende å si: Du er dum….. Så «uheldig» at du ikke «forstod» hva jeg mente. Flink yil å vri og vrenge og «misforstå» ting som blir sagt, du!……… Gjør verden til et bedre sted, og bruk rifla på deg selv. «Sånne som deg» bare beviser for meg gang på gang at heterofile er onde vesner, kun satt på jorden for å spre hat og lidelser. Hvis ikke engang utallige år med forsøk på dialog fungerer med dere, er det tydelig at dere bør utslettes fra jordens overflate; en gang for alle. De få heterofile som ikke… Read more »

Fra arkivet