Ukategorisert

Forbud mot kjøp av sex – et dårlig forslag

Hvis dette blir Høyres kursendring er det tragisk, kun tragisk. Trondheim Høyre vil kriminalisere de som kjøper seksuelle tjenester, skriver Adressa.no.

Trondheim Høyre har vedtatt noe som skal danne grunnlaget for debatten i Høyres sentralstyre denne måneden. Med en forbudslyst kommer partiets debatt til å være alt annet enn fruktbar og konstruktiv. Signalene fra lederen i Trondheim Høyre, Yngve Brox, er naturstridig. Han tror et forbud vil hjelpe politiet med å ta bakmennene, stikk i strid med ønskene fra en stor del av politiet og erfaringene fra Sverige. Et forbud gjør dagens spaning og etterforskning på bakmennene bortimot umulig.

Det er ikke lenge siden Liberaleren skrev om en lignende problemstilling. Vårt standpunkt har naturlig nok ikke endret seg. Vi mener et forbud mot kjøp og salg av sex krenker menneskets rettigheter til å bestemme over sin egen kropp. Den eneste ekte humane og feministiske politikk når det gjelder kjøp og salg av sex er å la folk få bestemme selv.

Legger Høyre seg på en forbudslinje i viktige saker om personlig frihet, kan partiet vinke farvel til liberalistene som finnes i partiet. Kanskje ikke et stort tap i antall medlemmer, men trassig for den politiske debatten i partiet. Hvis ikke Høyre kan stå på barrikaden i flere saker enn alkoholpolitikk, noen skattesaker og kommunale avgifter er det lite vits å støtte et parti som har like stor eller mer tro på forbudslinjen enn selveste Arbeiderpartiet.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
andyq
andyq
15 years ago

Forbud mot kjøp av prostituerte er så håpløst at jeg har vanskelig for å finne ord. Det har alltid foregått, det vil alltid fortsette og et forbud vil være nok en ubrukelig lov som går mot alt vi kjenner av menneskelig natur. Det virker som om prostitusjon er noe som skal bekjempes. og jeg lurer på hvorfor det er slik. Hva er det som er så forferdelig med prostitusjon? Hvis det er at noen prostituerte blir mishandlet så la oss heller se på det. Er det sykdommer vi er redde for? Trafficking? Det kan gjøres noe med alle disse tingene,… Read more »

Jens Voltersvik
Jens Voltersvik
15 years ago

Høyre`s mer eller mindre snuoperasjon om forbud
mot sex-kjøp gjør meg dypt skuffet. Er partiets
liberalistiske ideer på vei ut? Begynner sannelig å lure. Og jeg registerer at de fleste
politiske partier fremdeles går imot et sexkjøp-
forbud, men jeg er stygt redd for at det ender
opp slikt: KUN DETTE «VINGLETE» OG «HYKLERISKE»
FREMSKRITTSPARTIET SAMMEN MED DLF, DEMOKRATENE
OG FRIDEMOKRATENE BLIR ALENE IMOT KRIMINALISERING
AV SEX-KJØP

Umulius
15 years ago

«menneskets rettigheter til å bestemme over sin egen kropp» – Mennesket har de siste 50 årene fått mange restriksjoner som tar bort friheter. Det har feks. lenge vært forbudt og putte i seg ting som regjeringen/staten/politi mener er dårlig for samfunnet. Dette har ikke medført til mindre missbruk, tvert imot. Samme gjelder prostitusjon, man kan kriminalisere som mye man vil, men høy etterspørsel vil gjøre at det alltid vil eksistere bare under skulte omstendigheter.

Yngve Brox
15 years ago

Dette er kanskje noen av de tynneste argumentene jeg har sett mot et forbud mot kjøp av sex. «Retten til å bestemme over egen kropp» forutsetter at man er i stand til å foreta valg på egne vegne. Svært mange prostituerte har en forhistorie som ofre for sexmisbruk. De går inn i prostitusjon fordi de ikke kjenner til andre alternativer enn å bruke kroppen sin for å skaffe seg det de trenger. Andre er rusmisbrukere som må selge sex for å skaffe seg penger til dop. Atter andre er ofre for menneskehandel, og har ikke valgt denne «leveveien» selv, men… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

>Dette er kanskje noen av de tynneste >argumentene jeg har sett mot et forbud >mot kjøp av sex. «Retten til å bestemme >over egen kropp» forutsetter at man er >i stand til å foreta valg på egne vegne. Det er kanskje lurt å slå opp i en gammel bok om argumentasjonsteori før du med slik arroganse påstår ting om andre argumenter? Vel vel, la oss ta en titt på substansen i hva du selv skriver: >Svært mange prostituerte har en forhistorie >som ofre for sexmisbruk. De går inn i >prostitusjon fordi de ikke kjenner til >andre alternativer enn å bruke… Read more »

Nina Karel
Nina Karel
15 years ago

Problemet är, att 50 % asv kvinnor har sexuella fantasier som innehäller tvång till sex, masokism, bondage, piskning, etc. Sådana undersöknigar av ämnet har göts både i USA och Sverge. Kvinnorna har svårt att inte göra skilnaden mellan sina inre fantasier och verkligheten i prostituion. Därför tror många, att människohandel och tvån är vanligt i prostituion.

På samma sätt under 1900-talet försökte man med lagstiftnigen begränsä homosexualitet, sina egna homosexuella fantasibilder.

Fredrik
11 years ago

Alle som synes denne loven er teit bør bli med på «alle kjøper en hore dagen» på Facebook: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=136806773010504

Fra arkivet